Orașul Călărași a rămas fără unicul semafor. Ce s-a întâmplat

Cei care au trecut, cu ceva timp în urmă, prin Călărași, cu siguranță au observat un semafor atârnat deasupra intersecției străzilor Alexandru cel Bun și 31 august, care nu mai lucra. Ulterior, acesta a dispărut cu totul.

Ce s-a întâmplat?
Răspunsul a venit de la Ion Chicu, specialist în construcții, gospodărie comunală și drumuri în cadrul Primăriei Călărași.
Potrivit dânsului, nivelul drumului de pe acest sector al traseului Chișinău-Ungherni s-a ridicat cu 60 cm după reparație, ceea ce a și dus la deteriorarea semaforului suspendat de un vehicul agabaritic.

Deoarece atârna deasupra drumului și prezenta pericol, antreprenorul a decis să-l demonteze, chiar dacă semaforul se afla pe un traseu național și era întreținut de primăria orașului Călărași.

”Semafoarele din acel loc sunt vechi, de producție sovietică, fiind repuse în funcțiune în 2005, după ce o perioadă lungă de timp nu au funcționat”, a spus Ion Chicu, subliniind, totodată, că în acel loc e nevoie de semafor, căci, din cauza construcțiilor din preajmă, dar și a specificului geografic, șoferii nu se pot asigura dacă există sau nu pericol din părțile laterale.

Potrivit dânsului, după ce se va încheia reparația drumului, urmează să fie instalate acolo alte semafoare. Deocamdată nu se știe dacă acestea vor fi suspendate sau montate pe piloni.

”Vom convoca o ședință comună cu antreprenorul și Administrația de Stat a Drumurilor și vom lua decizia optimă”, a precizat Ion Chicu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *