Oameni de lângă noi | Păpușile ”fițoase” ale Violetei Țaga cuceresc inimi

Violeta Țaga din Călărași are 48 de ani și lucrează de mai multă vreme în calitate de contabil. Din luna ianuarie a acestui an, a început să-și surprindă cunoscuții, confecționând niște păpuși minunate.

Tot mai multe persoane apreciază creațiile Violetei, iar acestea devin din ce în ce mai solicitate.
Păpușile ”Fiffi Dolls” (trad.: păpuși fițoase), care au dat numele brand-ului artistei de la Călărași, au o înălțime de 30-33 cm și sunt în vogă în Federația Rusă, iar mai nou, și pe la noi.
Într-o perioadă scurtă, Violeta Țaga a realizat 30 de păpuși care au bucurat inimi nu doar la Călărași, ci chiar în Franța, Italia, dar și în alte părți.
”Am fost inspirată de o păpușă pe care am achiziționat-o pentru fiica mai mare. Mi-am zis să încerc să fac și eu una. Când am văzut că mi-a reușit, i-am dăruit-o fiicei mai mici. Dacă, la început, am tot dăruit păpuși, ulterior am fost tot mai des întrebată dacă le pot face și la comandă. Am încercat și așa a început totul”, povestește creatoarea.
Păpușile sale sunt confecționate din stofe naturale, comandate din Rusia, iar încălțămintea și poșetele sunt lucrate din piele naturală.
Pentru corpul păpușilor Violeta folosește stofă norvegiană. ”Fiecare păpușă e diferită. De regulă, nu repet modelele, pentru că mă pliez pe doleanțele clientului, sau pe ceea ce-mi dictează imaginația”, spune dânsa.
Potrivit ei, e nevoie de multă răbdare, dar și de timp. Dacă are toate materialele la îndemână,  reușeșete să finalizeze o păpușă cam în trei zile.
Pentru a-și perfecționa abilitățile, ea a participat la master-class-uri susținute de artiști hand-made cu renume.
Deoarece materialele folosite sunt costisitoare, și prețul păpușilor este destul de semnificativ.
”Sigur, nu oricine e dispus să scoată din buzunar circa 70 de euro pentru o păpușă, deși prețul lor este și mai mare în alte părți. Treptat, însă, lumea alege ceva mai original atunci când vrea să facă un cadou deosebit la o nuntă, cumetrie, o zi de naștere”, spune Violeta, după care adaugă: ”Cea mai mare satisfacție e atunci când văd mulțumirea în ochii clienților”.
Deocamdată, nu știe dacă își va extinde ”afacerea cu păpuși”, care, la momentul de față, rămâne la nivel de hobby. Un lucru e cert – nu se poate opri din lucru.
”Am o dragoste aparte pentru lucrările pe care le fac. Uneori, nu este simplu să mă despart de ele, dar mă bucur că ajung pe mâini bune și că nu sunt niște jucării banale, ci că sunt tratate cu atenție și entuziasm”, susține dânsa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *