La Măgurele, a fost dat startul unui proiect, care ar putea face din acest sat o destinație turistică importantă

Intrarea în satul Măgurele

Satul Măgurele, situat la 36 km de Ungheni și 98 km de Chișinău, se dorește  a fi o adevărată atracție turistică.
”Noi, cei de la Măgurele, ne-am obișnuit cu locurile de aici, care sunt cu adevărat frumoase și, uneori, nu le prea observăm. Cei care ne vizitează, însă, rămân impresionați”, a făcut o remarcă primarul Sergiu Bodrug.
Pe 29 august, a fost dat startul unui proiect, care, speră dânsul, va pune începutul dezvoltării turismului aici.
”Datorită Acordului de asistență pentru proiecte mici din cadrul Proiectului „Development of Moldovan rural areas by using the LEADER/CLLD approach”, semnat, în data de 16 august 2019 între IDIS „Viitorul” și Primăria satului Măgurele, a fost aprobată finanțarea proiectului: ”Dezvoltarea destinației turistice locale „La Trei Cruci” din Măgurele”, a anunțat Sergiu Bodrug.
Primele lucrări – pregătirea terenului pentru construcția treptelor

Potrivit dânsului, în scurt timp, oricine va putea ajunge cu ușurință la cele trei cruci, instalate, cu mai bine de un deceniu în urmă, pe cel mai înalt deal din preajmă, numit de localnici Vârful Țuglăului.
Asta, pentru că vor fi construite trepte și balustrade, vor fi instalate, pe parcurs, bănci. Ulterior, vor fi plantați arbori, astfel ca acel loc să devină cu adevărat o atracție turistică.
Lucrările sunt în toi, iar primarul speră că, la mijlocul lunii octombrie, proiectul, care are o valoare de 4482,13 euro, să fie finalizat cu succes.
De pe Vârful Țuglăului, în față apare un tablou impresionant: se vede ca în palmă satul Măgurele, se văd și satele din jur.
Cu timpul, zice primarul, ar putea fi dezvoltat turismul rural. ”Sunt convins că putem reuși, astfel ca satul Măgurele să fie inclus în Clusterele Turistice și  traseele turistice naționale”, a spus Sergiu Bodrug.
Dânsul a ținut să mulțumească pentru acest început partenerilor din Estonia: Kadri Tillemannn (Kadri Kreisman), Kristiina Tammets, Victor Guzun, cât și partenerilor de bază de la IDIS „Viitorul” – pentru colaborare, asistență, susținere și rezultate bune în scopuri nobile pentru noi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

  • Bravo primarului Sergiu Bodrug!!! Om cu inimă mare, harnic și cu bunăvoința de a face schimbări în satul lui!!!
    Domnul să te binecuvânteze, dn primar!!!💝💝🎓🎓

    Reply
  • Ce m-as face fara voi! (expresul!) Cand ma scol si ma bag la computer, clikez intai pagina expresului, sa vad ce si unde… 🙂 Va multumesc ca existati si ca ceia ce faceti o gasesc util!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *