Nucile și miezul de nucă ar putea costa mai mult în acest an

La momentul actual, conform rapoartelor elaborate de companiile de consultanță de peste hotare, care analizează piața globală de nuci, prețul va fi unul mai mare, comparativ cu anul precedent.
Declarația îi aparține lui Oleg Tîrsînă, președintele Uniunii Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere și a fost făcută pentru Agrobiznes.
„Observăm o ameliorare pe piața internațională de nuci și miez de nucă. Evident, trăind într-o economie globalizată, tot ce înseamnă nuci și miez de nucă din Moldova, care sunt exportate în proporție de 95-96%, suntem direct influențați de ceea ce se întâmplă pe piața externă. Aștept ca în toamnă, prețurile să fie ceva mai bune față de anul trecut”,  a spus dânsul, după care a subliniat: ”Asta va depinde și de noi, pentru că, dacă vom face aceleași greșeli pe care le-am făcut anul trecut, nu vom avea prețuri mai mari”.
Oleg Tîrsînă s-a referit și la uscarea nucilor, și la păstrarea lor, dar și la metodele de creștere și îngrijire. Potrivit lui, va conta foarte mult calitatea miezului de nucă. ”Dacă vom avea un miez de calitate inferioară, atunci situația bună de pe piață nu ne va ajuta cu nimic. Un miez de calitate inferioară se vinde la prețuri inferioare”, a precizat Oleg Tîrsînă.
Apropo, expertul francez, Pascal Gouget, susține că foarte multe plantații din Republica Moldova sunt înființate cu soiuri puțin interesante.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *