În atenția agricultorilor ungheneni: PNUD finanțează construcția de bazine de acumulare a apei din precipitații

Raionul Ungheni se numără printre cele 5 raioane selectate, alături de Cantemir, Criuleni, Hâncești și Leova, unde Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Agenția Austriacă de Dezvoltare Producătorii sunt dispuse să finanțeze producătorii agricoli, asociațiile de fermieri sau reprezentanți ai mediului de afaceri pentru construcției bazinelor de acumulare a apei din precipitații.
Suportul financiar nerambursabil va fi de până la 30 mii de dolari.
Pentru a primi finanțarea, solicitanții trebuie să exploateze terenuri agricole amplasate în locuri ce oferă cele mai bune condiții pentru captarea apei din precipitații și să asigure o cofinanțare de 20% din investiția oferită, se arată într-un comunicat al PNUD Moldova.
O altă condiție de eligibilitate este că terenurile propuse pentru a fi irigate din bazinele de acumulare a apei să aibă o notă de bonitate mai mare de 50 de puncte.
În perioada 2019 – 2022, în cele cinci raioane vor fi create 15 bazine de captare și stocare a apei din precipitații, iar cinci posturi locale de pompieri din localitățile preselectate vor fi reabilitate și dotate cu tehnica necesară, se mai arată în comunicat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *