Pedagogii din Călărași au un imn al lor

Profesor nu este o-ntâmplare
Profesorul este o mirare.
Stă de veghe el ca o lumină
În a sufletelor vii grădină.
Astfel începe imnul profesorilor din Călărași.
Lucrarea a fost lansată la prima ediție a Forumului cadrelor didactice și manageriale din raionul Călărași, care a avut loc la Sipoteni.
Versurile imnului aparțin profesoarei de limbă și literatură română de la Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu” din orașul Călărași, Rodica Gavriliță.
Muzica a fost scrisă de Svetlanei Ghergheligiu, profesoară de muzică la Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” din orașul Călărași.
Raisa Gavriliță zice că aceste versuri s-au născut instantaneu în gândul și inima sa, imediat ce a apărut ideea de a scrie un imn. Mai greu a fost atunci când trebuie să fie pus pe note, dearece textul trebuia ajustat după melodie.
”Atunci când a fost intonat imnul, toți cei prezenți la forum, erau foarte mulți, s-au ridicat în picioare. A fost frumos”, povestește Rodica Gavriliță.
Imnul, care are menirea să insufle dragostea pentru profesia de pedagog, are patru strofe și a fost  cântat de ansamblul de fete ”Steaua dorului”.
”Cred că este frumos ca profesia ta să aibă un imn, căci imnul creează o solidaritate între oameni”, a făcut o remarcă profesoara, după care a adăugat: ”Dacă aș fi fost constructor sau inginer, tot mi-ar fi plăcut să avem un imn al nostru”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

  • Felicitări acelor două Doamne, Raisa Gavriliță şi Svetlana Gherghiligiu, deosebite, pline de har şi intuziastm. Felicitări!🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

    Reply
  • Svetlana Gherghelegiu și Rodica Gavrilița – două profesoare de excepție, pentru multe generații de absolvenți ai Colegiului Pedagogic „Alexandru cel Bun ” din Călărași.
    Bravo! Vă mulțumim…pentru tot!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *