FOTO | Un proiect ambițios. Autoritățile promit că într-un an la Ungheni va fi deschisă o nouă grădiniță

A fost dat startul lucrărilor de reparație a fostei grădinițe din cartierul Ungheni Vale.
Construită în anul 1989, cu o capacitate de 320 de locuri, această grădiniță a rezistat până în 2002.
Pentru că numărul copiilor scăzuse drastic, era imposibilă menținerea ei. S-a făcut, totuși, o tentativă de a o ține pe linia de plutire, astfel că grădinița a fost transformată în școală-grădiniță.
Experimentul, însă, nu a reușit. În 2004, grădinița a fost închisă complet.

Clădirea, fiind relativ nouă, nu a fost lăsată de izbeliște. În anul următor, 2005, primăria oferă o parte din spațiu Centrului de Resurse pentru Tineri, iar din 2006, aici a activat, în fiecare vară, o tabără de odihnă pentru copii.
Vedeți cum arăta grădinița înainte de a începe lucrările de reconstrucție:




Aici va fi sala de festivități a grădiniței

Încăperi ce nu vor fi reparate la aceatsă etapă



Valoarea totală a proiectului respectiv este de circa 5 milioane de lei. Potrivit fostului viceprimar, Eduard Balan, 1 milion de lei a fost oferit prin Programul polonez de cooperare pentru dezvoltare a Ministerului Afacerilor Externe a Republicii Polone. Alte 2 milioane 235 mii de lei constituie contribuția Primăriei.
Primăria Ungheni a făcut un demers și către Primăria Cluj Napoca, solicitând un suport financiar în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare exterioară a grădiniței.
”Cele mai serioase lucrări vor fi cele de termoficare. Aici lipsește complet sistemul de încălzire”, a subliniat Eduard Balan. Urmează să fie reparat și acoperișul, să fie schimbate podelele.
Grație faptului că aici a funcționat o tabără de odihnă, în ultimii ani au fost schimbate majoritatea geamurilor, a fost amenajată o cantină.
La etapa actuală, va fi reparată doar o aripă a grădiniței, unde vor funcționa cinci grupe a câte 25 de copii, chiar dacă, în prezent, în cartierul Ungheni Vale sunt înregistrați 100 de copii de vârstă preșcolară.
”Chiar credeți că în toamna anului viitor va fi posibil ca această grădiniță să-și deschidă ușile pentru copii?”, l-am întrebat pe Eduard Balan. Răspunsul a fost prompt: ”Da”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *