Drumul Chișinău-Ungheni nu va fi gata în acest an

Imagine simbol

Lucrările de construcție a sectorului de drum Chișinău-Ungheni vor mai dura cel puțin până anul viitor.
Declarații în acest sens au fost făcute de Gheorghe Curmei, directorul Administrației de Stat a Drumurilor, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.
„Pe sectorul Chișinău-Ungheni sunt doi antreprenori care execută lucrările. Una din companii are probleme mari financiare. Este sub monitorizare de la începutul anului”, susține Gheorghe Curmei.
Potrivit lui, de la Ungheni spre Călărași drumul este finalizat în proporție de 80%, iar pe segmentul Călărași -Chișinău rămâne de construit drumul doar în intravilanul localităților Sipoteni, Călărași, Bucovăț, Vatra și Strășeni.
„Riscurile sunt ca unul din antreprenori să nu poată finaliza anul acesta sectorul Strășeni-Chișinău. Noi depunem toate eforturile pentru a vedea care sunt posibilitățile administrației de a oferi suport antreprenorului de a finaliza aceste lucrări”, a spus dânsul.
Contractul pentru respectivul proiect a fost semnat în 2014, cu termen de execuție până în 2018.
În luna martie 2019, Ministerul Economiei și Infrastructurii de atunci, Chiril Gaburici, stabilise termenul de dare în exploatare a drumului Chișinău-Ungheni la finele anului 2019.
Până la ora actuală, au fost anunțate, de înalți oficiali, cu diferite ocazii, circa zece termene de dare în exploatare a drumului, dar niciunul nu a fost respectat.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

8 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *