Câte o clasă a viitorului va apărea în trei licee din regiune. Care sunt acestea

Două licee din Călărași și unul din Ungheni vor beneficia de suport sub formă de echipament digital performant și mobilier modern și flexibil, în valoare de până la 120 mii de lei fiecare, pentru a-și crea câte o ”clasă a viitorului”.
Este vorba de liceele: ”Vasile Alecsandri” din Ungheni, ”Mihail Sadoveanu” din orașul Călărași și ”Mihai Eminescu” din Sipoteni.
”Vom beneficia de seturi de robotică, drone, stații meteo, dar și alte echipamente performante, care le vor fi de folos atât pedagogilor în predarea științelor reale, cât și elevilor”, a explicat Dumitru Bob, directorul Liceului ”Mihai Eminescu” din Sipoteni.
”Eu cred că toate instituțiile de învățământ din republică ar trebui să fie dotate în așa mod, pentru a îmbunătăți calitatea studiilor, pentru a dezvolta competențele elevilor, mai ales acum când tehnologiile avansează atât de rapid”, a mai spus dânsul.
Și Ana Nucă, directoarea Liceului ”Vasile Alecsandri” din Ungheni, afirmă că este foarte important ca o instuție de învățământ să aibă o astfel de ”clasă a viitorului”.
”Acum, când ne îndreptăm spre modernizarea sistemului educațional, iar pregătirea elevilor pentru viață trebuie să fie în pas cu tehnologiile, e binevenită o asemenea clasă”, a subliniat dânsa, după care a adăugat: ”Clasa va fi deosebită, iar noi vom merge pe conceptul: creează, inovează, explorează, cercetează”.
”Proiectul își propune să dezvolte abilitățile digitale și competențele necesare secolului al XXI-lea, precum și să sporească interesul elevilor pentru cariere din domeniile științei, tehnologiei și inginerieințe și abilități din diferite subiecte, mai ales: științe, tehnologie, inginerie, arte și matematică”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
De notat că Proiectul ”Clasa Viitorului” a demarat în 2017 și este implementat cu sprijinul financiar al Fundației Orange Moldova, USAID, Guvernului Suediei și UK Aid, sub egida Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
Pentru etapa curentă, au fost selectate 20 de instituții din 16 regiuni ale Republicii Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *