Vor pentru Placa dedicată ”generațiilor de grăniceri” de la Ungheni un alt loc. Ce zice primarul

Inscripția de pe placa comemorativă

Mihai Goian, liderul Mișcării Unioniste din Ungheni, a început adunarea semntărurilor pentru a cere reamplasarea plăcii comemorative cu inscripții în limba română și rusă: “Generații de grăniceri/Пограничникам всех поколений” din scuarul ÎM ”Apă-Canal”, unde a fost amplasată cu mai bine de o lună în urmă.
Potrivit lui, aceasta ar trebui să fie mutată ”în preajma Colegiului Poliției de Frontieră din  Ungheni, deoarece acolo ar fi locul perfect pentru comemorarea și cinstirea bravilor camarazi ai polițiștilor de frontieră”.
”Uitându-te la stâlpul sumbru, îți dai seama că ajungi să fii împăienjenit de mrejele trecutului, nostalgicul și neuitatul comunism de cândva. Alături de celelalte sculpturi ale emeritului maestru în arta sculpturii  Dumitru Verdianu și a colegului său, regretatul Victor Cataraga, care reprezintă viitor, prosperare, modernizare, această operă de sculptură nu-și regăsește locul”, explică dânsul.
Mihai Goian a anunțat că semnăturile vor fi adunate atât online, cât și pe suport de hârtie.
Pot semna doar locuitorii orașului Ungheni
Anterior, și-a exprimat indignarea privind locul amplasării pietrei commemorative și însuși sculptorul Dumitru Verdianu. ”Nu vreau să supăr pe nimeni, dar locul ei nu e lângă sculpturile noastre. E de o altă încărcătură”, a explicat dânsul pentru EXPRESUL.
Fiind solicitat să comenteze situația, primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, a declarat că ”e bine că oamenii au inițiative” și că primăria e dechsiă pentru orice discuții. Totodată, dânsul a subliniat că este necesar de ascultat toată părțile implicate, inclusiv veteranii serviciului de frontieră, pentru a lua o decizie finală.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

5 Comments

  • Nu doar siguranță ci si un respect față de toți grănicerii ce au stat de veghe ani de zile pentru a dormi locuitorii acestui oraș liniștiți.

    Reply
  • Placa dedicata granicerilor sta foarte bine acolo unde a fost colocata si trage mult atentia trecatorilor, eu inteleg de c’è vor so schimbe din locul cela, deatita cai cu mult mai simbolica dechit scultura care este alaturi, proprietarul sculpturii vrea sa indeparteze placa granicerilor, ii foarte urit din partea lui.

    Reply
  • Pe vremuri , era un consilium artistic , pe linga Primarie …, acum totul se rezolva de niste persoane incompetente, de aia, avem un bust ,a lui G, Vieru, de o calitate sub orice nivel , un monument , a lui Stefan cel Mare si sfint , invelit, de mai mult de jumatate de an , acum un stilp de hotar, nu la locul lui……ce urmiaza ? d-le arhitect sef?, d-le Primar?..

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *