Vin alegerile. PSRM și ACUM vor semna un… „pact de neagresiune”

Potrivit consilierului prim-ministrului Maia Sandu, Vlad Kulminski, în următoarele zile va fi semnată înțelegerea de neagresiune între Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM, cu referire la viitoarele alegeri locale.
Acest lucru va servi drept bază durabilă pentru activitatea guvernării în următorul an. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul NTV Moldova, transmite IPN.
Dânsul a mai spus că sarcina principală a puterii este să readucă Republica Moldova la starea de normalitate. „Agenda este enormă. Plahotniuc (Vlad Plahotniuc, ex-liderul PDM, n.r.) a plecat, dar mașinăria pe care a construit-o el este un mecanism de stoarcere de bani din stat, bani de care, în principiu, se poate folosi cel care stă în vârful acestei piramide”, a declarat Vlad Kulminski.
În opinia sa, este foarte important ca agenda comună a majorității să continue și nimeni nu trebuie să încerce „să-și tragă plapuma mai mult asupra lui”.
De notat că propunerea de a semna un ”pact de neagresiune” între partidele politice care formează majoritatea parlamentară a venit de la președintele Igor Dodon.
Politologul Igor Volnițchi este de părere că merită atenție această propunere.
„Fără un acord va fi dificil. Ceea ce propune președintele nu se referă doar la campania electorală, dar se referă și la înțelegeri care ar putea să aibă loc și după scrutinul local”, a afirmat politologul. Igor Volnițchi a mai spus că Partidul Democrat este încă foarte puternic și ar fi o greșeală să nu fie apreciat ca atare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *