Raionul Călărași a ajuns la 23 de cetățeni de onoare. Ultimii doi vin din… Germania

Maria Luchian și Dirk Harting

Reprezentanții Organizației Filantropice United Medical Forces ”Pro Humanitate” din Germania, Maria Luchian și Dirk Harting, au primit, acum două săptămâni, titlul de Cetățean de onoare al raionului Călărași.
Certificatele le-au fost înmânate la ceremonia de inaugurare a Centrului Social ”Speranța”.
Maria Luchian s-a născut și a crescut la Căbăiești, raionul Călărași. În prezent, este stabilită în Germania, de unde contirbuie la implementarea unor proiecte sociale la Călărași, dar și în alte regiuni ale Republicii Moldova.
Ultimul proiect ține de Centrul Social ”Speranța”. Anterior, tot grație ei, a fost renovată Școalii Sportivă ”Mihai Viteazul” din Călărași, au fost oferite colete cu produse alimentare și nealimentare, materiale de construcție pentru edificii publice etc.
”Sigur că acest titlu mă responsabilizează și mai mult, mă obligă să perseverez ca să realizez cât mai multe lucruri frumoase în raionul Călărași”, a spus Maria Luchian, după care a adăugat: ”Noi considerăm că ne facem corect munca și nu așteptăm neapărat mari laude pentru asta”.
Dirk Harting este președintele Organizației ”Pro Humanitate” din Germania. Dânsul a declarat că are o relație aparte cu Călărașiul, după ce, cu ani în urmă, l-a cunoscut pe primarul orașului Călărași, Nicolae Melnic, cu care a realizat mai multe proiecte. Ulterior, s-a împrietenit și cu președintele raionului, Sergiu Artene.
”Acolo unde este colaborare, susținere și înțelegere, se nasc lucruri frumoase”, a subliniat proaspătul cetățean de onoare al raionului. A promis să vină cât mai des în raionul său ”adoptiv”.
Raionul Călărași are, per total, 23 de cetățeni de onoare. Toți au primit acest titlu în perioada mandatului actualului președinte, Sergiu Artene.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *