FOTO | O nouă inițiativă a ieșeanului Ștefan Susai: inventarierea covoarelor din Cioropcani

După ce a atras atenția asupra mozaicului din stațiile de așteptare din Republica Moldova, Ștefan Susai, publicist și scriitor ieșean vine cu o nouă inițiativă.
De data aceasta, a luat în vizor covoarele din comuna Cioropcani, raionul Ungheni.
”O inventariere a scoarțelor și păretarelor din gospodării. Le vom regăsi poveștile în albumul intitulat – Cioropcani 110”, a anunțat dânsul pe pagina sa de facebook.
Ștefan Susai nu explică semificația cifrei 110. O fi vorba de cei 110 ani de la fondarea așezării Cioropcanii Noi, populată preponderent de ucraineni, în preajma vechiului sat Cioropcani, atestat prima oară documentar la 1443? Sau albumul va conține fotografiile și poveștile a 110 covoare de la Cioropcani?
Cert e că, în luna septembrie, așa cum anunță dânsul, va avea loc în sat sărbătoarea covorului tradițional. ”Și mai apoi lansarea albumului”, a mai făcut o remarcă Ștefan Susai.
De notat că Cioropcani este satul de reședință al comunei cu același nume, din care mai fac parte localitățile Bulhac și Stolniceni.
Reamintim că Ștefan Susai a lansat, la începutul anului curent, în luna martie, un alt album, întitulat ”Sculeni – Moscova – Amur”, ilustrat cu zeci de desene ale copiilor de la Școala de Arte din Sculeni.
Iată câteva fotografii ale covoarelor din Cioropcani, postate de Ștefan Susai pe pagina sa de facebook:





📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *