Pompierii și salvatorii voluntari din raionul Ungheni s-au pus cu burta pe carte

Exerciții practice pentru salvatorii ungheneni

Exerciții practice pentru salvatorii ungheneni

Câteva zile în șir, câte 20 de pompieri din cadrul Direcției Situații Excepționale Ungheni, salvatori voluntari, dar și viitori voluntary, veniți din diferite localități ale raionului, au beneficiat de ore teoretice și practice, oferite de reprezentanții Centrului de Instruire din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.
Potrivit lui Andrei Racoveț, șef-adjunct al Direcției Situații Excepționale Ungheni, scopul acestora a fost de a crește capacitatea de intervenție în situații de risc.
Instruirile au avut loc, grație proiectului ”Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”.
”La orele practice, salvatorii folosesc echipamentul și utilajele achizționate în cadrul proiectului respectiv, astfel că fiecare demonstrează ceea ce a învățat la orele teoretice”, a făcut o remarcă Andrei Racoveț.
De notat că, grație acetui proiect, a fost dotat cu mobilier Punctul teritorial de dirijare în situații excepționale, au fost procurate echipamente pentru 80 salvatori, precum și utilaj de intervenție în situații de risc.
În perioada următoare, va fi achiziționat un sistem de monitorizare a mediului, care va permite micșorarea riscurilor de mediu, dar și creșterea capacității de intervenție.
Proiectul ”Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre” este implementat de Consiliul raional Ungheni în comun cu Direcția Situații Excepționale, fiind  finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate, în cadrul Programului Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *