FOTO | Sărbătoare la Novaia Nicolaevca. În sfârșit, cei 206 de locuitori vor avea un loc al lor, unde să se adune

După 110 ani de existență, Novaia Nicolaevca, un sătuc din comuna Mănoilești, situat doar la 7 km de Ungheni, iată că are un loc amenajat, unde pot să-și petreacă timpul liber, să se adune pentru a interacționa, pentru a mai pune la cale treburile satului.
La momentul de față, în sat nu există nici școală, nici grădiniță, nici centru medical, nici măcar oficiu poștal.
În aceste zile, cu un prilej deosebit – aniversarea de 110 ani de la prima atestare documentară a localității – aici a fost inaugurat un foișor și un pavilion de toată frumusețea, cu terenul adiacent, de 600 m p., bine amenajat. Cei 35 de copii ai satului vor avea la dispoziție, de acum înainte, și o nisipieră, și aparate de fitness, și un balansor.






Toate acestea au fost posibile, grație proiectului ”În fiecare zi să trăim sănătos”, implementat de Grupul de Inițiativă ”Speranța” din Mănoilești, cu suportul financiar al Fundației Comunitare Ungheni, al comunității, agenților economici din teritoriu și autorităilor publice locale.
Costul total al proiectului a fost de 63300 lei , dintre care 29960 lei – grantul oferit de Fundația Comunitară Ungheni, iar 33340 lei – contribuția primăriei, agenților economici și comunității.
Potrivit Cristinei Vezetiu, coordonatoare de proiect, aici va fi creat un club al voluntarilor, format din tineri activi, care vor desfășura diverse activități de educație și promovare a modului sănătos de viață.
Fotografiile au fost preluate de pe pagina de facebook a Primăriei comunei Mănoilești


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *