Drumul Ungheni-Cetireni-Alexeevca în reparație. Ce zic specialiștii, ce zic finanțatorii

Imagine-simbol

O echipă formată din specialiști în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a efectuat o vizită la șantierul unde au loc lucrările de reabilitare a traseului Ungheni-Cetireni-Alexeevca, anunță site-ul adrcentru.md.
„Acest drum este unul de importanță regională, astfel încât reconstrucția lui va facilita deplasarea unui număr impunător de călători. Prin conjugarea eforturilor vom reuși să îndeplinim angajamentele asumate, ca cetățenii care locuiesc în această zonă să poată circula pe un drum bun cât mai curând”, a declarat directorul ADR Centru, Viorel Jardan.
În octombrie 2017, la o primă inspecție a drumului respectiv, Viorel Jardan declara: ”Lucrările se desfășoară conform graficului de execuție și fără abateri de la proiect”. Atunci, fuseseră puși primii metri de asfalt – pe strada Petru Rareș dinUngheni.
La momentul actual, se desfășoară lucrări de reabilitare a segmentului de drum cuprins între municipiul Ungheni și Florițoaia Veche. Operatorul economic a dat asigurări că lucrările vor fi realizate în termen și în conformitate cu standardele de calitate.
Pentru anul 2019, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, a fost alocată suma de circa 8 milioane de lei pentru acest proiect, la care se adaugă și contribuția de 1 milion de lei  a Consiliului raional Ungheni.
Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni – Cetireni – Alexeevca” este implementat de ADR Centru și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, cu participarea Consilului raional Ungheni și urmează a fi realizat pînă la sfârșitul anului 2020.
Inițial, termenul de dare în exploatare a drumului fusese 2019, iar Vasile Bîtca, ministrul de atunci al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, promitea că drumul va fi gata la finele anului… 2018.
Pe 7 octombrie 2018, zeci de automobiliști, locuitori ai satelor Cetireni, Unțești și Florițoaia Veche ieșiseră pe acest traseu, nemulțumiți că drumul Ungheni-Cetireni-Alexeevca, este într-o stare deplorabilă, iar reconstrucția lui bate pasul pe loc.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *