Cu o gaură în buget de peste 4 miliarde de lei, salariile și pensiile, totuși, vor fi plătite integral și la timp

Salariile și pensiile vor fi plătite la timp și integral. Declarația îi aparține ministrei Finanțelor, Natalia Gavrilița.
Dânsa a subliniat că, atunci când a venit la conducerea ministerului, a preluat un deficit bugetar de peste 4 miliarde de lei.
„În bugetul pentru 2019, pe lângă taxe și impozite, au fost prevăzute granturi din partea Uniunii Europene, în valoare de 1 miliard 200 de milioane de lei, bani care au fost blocați. De asemenea, legea salarizării a fost adoptată de guvernarea precedentă după ce autoritățile își făcuseră planificarea bugetară, ceea ce a dus la cheltuieli suplimentare de peste un miliard de lei”, a explicat Natalia Gavrilița.
Pentru a remedia situația, ministra a spus că vor fi reduse fondurile alocate investițiilor capitale cu peste 600 de milioane de lei. În cadrul rectificării bugetului, peste un miliard de lei va fi redirecționat de la bugetul de stat către bugetele locale, pentru a acoperi cheltuielile administrațiilor publice locale.
Printre planurile de sporire a veniturilor la buget, Natalia Gavrilița s-a referit la deblocarea a două tranșe din asistența financiară din partea Uniunii Europene și, pe termen lung, creșterea capacității de absorbție a fondurilor alocate de parteneri internaționali pentru investiții.
Dânsa a precizat că se fac eforturi pentru crearea unui mediu de afaceri previzibil, orientat spre antreprenori, care să permită colectarea eficientă și la timp a taxelor și impozitelor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *