10 lucruri pe care trebuie să le știi despre Centrul social ”Speranța” din Călărași

1. Centrul social ”Speranța” a fost inaugurat la 5 iulie 2019.
2. Renovarea lui a fost posibilă, grație suportului acordat de Organizația Filantropică ”United Medical Forces PRO HUMANITATE” din Germania.
3. Reprezentanții organizației respective din Germania, Dirk Harting și Maria Luchian (născută la Căbăieștii Călărașilor și stabilită cu traiul în Germania), au primit, cu această ocazie, titlul de cetățeni d eonoare ai raionului Călărași.
4. Costul total al proiectului a fost de 92 mii 500 euro, din care 80 mii de euro a fost contribuția  Organizației ”United Medical Forces ”PRO HUMANITATE”, iar 12 mii 500 euro – a Consiliului Raional Călărași.
5. Vor urma noi lucrări de renovare, în speță, schimbarea acoperișului. În acest scop, a anunțat președintele raionului Călătrași, Sergiu Artene, Consiliul Raional a alocat suma de 40 mii de euro.
6. Centrul ”Speranța” este amplasat în fosta clădire a maternității Spitalului Raional Călărași.
7. Centrul va putea găzdui, pe timp de zi, 15 persoane în etate.
8. Instituția dispune de o cantină modernă, de o spălătorie, de săli de recreere și agreement.
9. Crearea centrului respectiv a fost un obiectiv al programului ”Elaborarea mecanismelor și îmbunătățirea calități serviciilor sociale” din Strategia de dezvoltare integrată a raionului Călărași pentru anii 2013-2020.
10. Discuțiile privind amenajarea centrului au început cu un an în urmă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *