Vreți să vă cumpărați un apartament? Informați-vă despre prețul locuințelor în Moldova

Piața imobiliară din Moldova, în special în Chișinău, s-a dezvoltat masiv în ultimii ani. Fiindcă cererea de apartamente este tot mai mare, zeci de dezvoltatori imobiliari construiesc ansambluri rezidențiale noi în capitală, dar și în localitățile din imediata apropiere.
Începutul anului 2019 a fost unul extraordinar pentru sectorul imobiliar, înregistrându-se un nou record în ceea ce privește numărul de tranzacții imobiliare. Astfel, în primul trimestru al acestui an au fost înregistrate 21.000 tranzacții cu apartamente, numărul fiind deja mai mare decât totalul înregistrat pe tot parcursul anului 2018.
Cel mai probabil, numărul de tranzacții va crește în continuare, mai ales că în primul trimestru al anului 2019 au fost date în folosință mai multe locuințe față de perioada similară din anul 2018. Biroul Naţional de Statistică informează că „în ianuarie-martie 2019 au fost date în exploatare 1.212 locuințe (apartamente și case individuale de locuit), ceea ce constituie cu 14,5% mai mult față de ianuarie-martie 2018”. Dintre acestea, cele mai multe se află în mediul urban (1.035), diferența de 177 fiind în mediul rural.
Pentru că majoritatea locuințelor au fost achiziționate prin intermediul unui credit ipotecar, Guvernul Moldovei a luat decizia de a efectua câteva modificări la programul național de finanțare Prima Casă.  
Modificări programul Prima Casă
Programul Prima Casă a suferit câteva modificări importante la începutul lunii mai.  Acestea au fost publicate în Monitorul Oficial pe 2 mai 2019: aplicanții nu vor mai depune la dosar carnetul de muncă, certificatul eliberat de Serviciul Fiscal și extrasul din Registrul Bunurilor imobile, iar termenul de perfectare a contracteleor de garanție a fost înjumătățit, de la 10 la 5 zile lucrătoare. Guvernul a micșorat și marja maximă pentru creditele garantate de stat, de la 3% la 2%. Una dintre cele mai importante modificări este cea potrivit căreia, de acum, vor putea aplica pentru un credit Prima Casă și persoanale care, în ultimele 12 luni, au avut în proprietate o locuință cu o suprafață (locuibilă) ce nu depășește 9 mp pentru fiecare membru al familiei.
Totodată, prin intermediul unei aplicații lansate de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), solicitanții unui credit vor putea verifica stadiul dosarului online, pe site-ul https://odimm.md/ro/proiecte/primacasa/192.html.
Pentru a căuta locuința ideală, alocați-vă timp și răbdare pentru a putea studia oferta completă. Pentru a vedea apartamentele noi din Chișinău accesați site-ul de anunțuri https://new.flatfy.md. Aici veți găsi prețurile și detalii utile despre locuințe și ansambluri imobiliare: schițe, descrieri ample, prezentarea materialelor de construcție etc.
Dacă doriți să vizualizați anunțuri imobiliare din România, intrați pe site-ul https://flatfy.ro/.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *