VIDEO | Un imn al ”Bunicilor grijulii”, filmat la Zagarancea Unghenilor

Săptămâna trecută, a apărut un clip video, ”care redă cât 1000 de cuvinte esența proiectului fără precedent, Bunicii Grijulii”, așa cum menționează pe pagina sa de facebook Gheorghe Cavcaliuc, fost șef al Inspectoratului General de Poliție, demisionat odată cu schimbarea ministrului Afacerilor Interne, inițiatorul proiectului respectiv.
Potrivit dânsului, acest video, cu o durată de 2 minute 47 de secunde, este, de fapt, imnul bunicilor grijulii.
Clipul video a fost filmat, în mare parte, la Zagarancea, localitate situată chiar în preajma municipiului Ungheni. De notat că anume de la Zagarancea este președintele AO ”Bunicii Grijulii” din Ungheni, Sebastian Andriuță.
Chiar în primele secvențe ale clipului apare muzeul în aer liber de aici, întitualt ”În ograda bunicilor” și lansat oficial în iunie 2016.  Autorii clipului, însă, au schimbat, pentru acest filmuleț, denumirea, adăugând  cuvântul ”grijulii”.
Urmează alte secvențe, filmate pe stadionul din Zagarancea, dar și pe străzile din Ungheni. Printre protagoniștii clipului se regăsesc atât bunici grijulii din Ungheni, cât și ”nepoței grijulii”.
Nu întâmplător, șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Ungheni, Ruslan Grecu, a notat: ”Acest clip reprezintă Ungheniul nostru”.
Nicăieri în clip nu se menționează cine sunt autorii și unde a fost produs.  Nu a ezitat să apară, în mai multe secvențe, și Gheorghe Cavcaliuc.
Vedeți în continuare clipul video
https://www.facebook.com/cavcaliuc.gheorghe.md/videos/917677905238083/?v=917677905238083
Proiectul național „Bunicii Grijulii” a fost lansat oficial pe 4 mai 2018, având menirea să asigure securitatea copiilor în drum spre școală. Această experiență a fost preluată din Italia.
Timp de un an, la trecerile de pietoni din Ungheni, din preajma unor instituții de învățământ, au fost văzuți, zi de zi, ”bunicii grijulii”, care îi ajutau pe copii să traverseze strada în siguranță.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *