Un nou cetățean de onoare al raionului Călărași, al 21-lea. E un nume sonor

Mihail Agafița. Foto: VIP Magazin

Mihail Agafița. Foto: VIP Magazin

La finele lunii mai, în cadrul unui eveniment festiv, artistul poporului, Mihail Agafița, prim dirijor și director artistic al Orchestrei Simfonice la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din Moldova, a primit titlul de cetățean de onoare al raionului Călărași.
Mihail Agafița s-a născut în 1973, la Călărași. A studiat dirijatul la Institutul de Stat al Artelor din Chişinău, apoi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.
Din 2004 deţine funcţia de Dirijor Permanent al Filarmonicii Naţionale a Republicii Moldova, iar din anul 2013 obţine prestigioasa poziţie de Prim Dirijor şi Director Artistic al Orchestrei Simfonice din cadrul aceleeaşi instituţii.
Între anii 2009 – 2013 este Dirijor Permanent al Filarmonicii “Transilvania” din Cluj.
În decursul a 20 ani, a susținut peste 700 de concerte simfonice şi spectacole de operă şi balet alături de colective din România, Republica Moldova, Spania, Finlanda, SUA, Rusia, Italia, Polonia, Cehia, Ucraina şi Belarus, precum și diverse turnee in Germania, Danemarca, Grecia, Portugalia.
Mihail Agafiţa participă la prestigioase festivaluri internaţionale de muzică, unde prestaţia sa dirijorală este întâmpinată cu entuziasm de public şi apreciată la superlativ de către mass-media.
Colaborează cu personalităţi de renume ale lumii muzicale.
Chiar dacă are numeroase titluri prestigioase, atunci când i s-a acordat titlul de cetățean de onoare al raionului Călărași, a declarat: ”Sunt profund recunoscător autorităților raionului pentru această înaltă apreciere. A fost extrem de emoționant să primesc acest titlu, pe care îl voi purta cu demnitate”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *