O carte care a prins aripi în timp

”Pe aripile timpului” este titlul cărții de versuri lansată recent de către autoarea Adelina Labic-Lungu, originară din Meleșeniul Călărașiului.
Este o carte de debut și a fost lansată la biblioteca municipală ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Chișinău alături de un cerc de cititori, de prieteni, colegi și membri ai familiei. Atmosfera a fost presărată cu poezii și melodii de suflet.
Adelina Labic-Lungu este absolventă a fistului Colegiu Pedagogic ”Alexandru cel Bun” din Călărași, după care și a Facultății de Filosofie și Sociologie a Universității de Stat din Moldova. La moment, dânsa activează în sectorul non-guvernamental, dar susține că a rămas mereu îndrăgostită de literatură. ”Am început să scriu încă de prin 2008, când am făcut și un blog pe internet. Pentru cartea aceasta am ales poeziile care au legătură cu conceptul de timp, anotimp, copilărie, dor”, a declarat autoarea, după care a adăugat: ”Titlul cărții este o chemare din interior spre a ne bucura de fiecare clipă, pentru că relația pe care o are fiecare dintre noi cu timpul, este ceea ce ne definește”.
Interpretul Ion Rață a copleșit publicul cu mai multe cântece din repertoriu, iar scriitorii Efim Chicu, consăteanul Adelinei Labic-Lungu, Marcela Mardare și Renata Verejanu au venit să-și susțină colega, cu vorbe frumoase.
”Cartea este la fel de frumoasă ca și Omul Adelina Labic-Lungu, pe care o cunosc de mică și care nu încetează să uimească prin felul său de a fi și, mai nou, de a crea”, afirmă poetul Efim Chicu, cel care a scris și prefața cărții ”Pe aripile timpului”.
Întrebată despre lucrurile ce o inspiră cel mai des, Adelina Labic-Lungu ne-a mărturisit că are o legătură profundă cu natura, că este inspirată de oamenii dragi și că este foarte afectată de faptul că: ”țara rămâne tot mai orfană de copiii ei”.
Tototdată, un segment aparte al creației dânsei, atât în poezie, cât și în pictură, este legat de Meleșeniul copilăriei și de viața de studentă trăită la Călărași. ”De altfel, susține ea, cartea care va urma va fi o adevărată introspecție a vieții de student în Micul Paris (N.R.: orașul Călărași). Am multe amintiri din acele vremuri și abia aștept să le aștern în pagini noi”.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *