Metode la îndemâna oricui, pentru a scăpa de furnici

Pentru a scăpa de furnici, există numeroase metode care și-au dovedit eficiența. Puteți apela atât la soluții naturale, dar și la metode mai puțin cunoscute.

Iată câteva dintre metodele ce-s la îndemâna oricui.
APA
Cea mai eficientă utilizare a apei este de a ”spăla” mușuroaiele sau orificiile prin care ele ies la suprafață. Pentru a avea rezultate bune, e bine să urmărești unde își mută acestea adăpostul și, treptat, prin inundarea celor noi, să convingi colonia să se mute cu totul. Pentru suprafețe mici, eventual în interior, se poate turna direct apă fierbinte pe cuibul furnicilor.

APA CU CLOR

Această metodă poate fi dăunătoare mediului, așa că se recomandă a fi folosită doar pentru a alunga insectele din spații interioare. Apa cu clor trebuie pulverizată peste furnici.
OȚETUL DE MERE
Proprietăţile antifungice şi antiinsecticide ale oţetului ajută bine. Pulverizează oțet în locurile unde sunt furnici și rezultatul nu s eva lăsa așteptat5.
VARUL NESTINS
Este o metodă ușor de pus în practică. Se recomandă așezarea grăunțelor de var nestins la intrarea în mușuroi, peste care se toarnă apă rece.
BORAX (borat de sodiu)
Cel mai folosit ingredient în lupta domestică cu furnicile este anume boratul de sodiu (Borax). Soluţia optimă este un amestec jumate-jumate de borat de sodiu şi zahăr, plasat în locurile unde sunt furnici.
USTUROIUL
Cățeii de usturoi nu sunt preferaţii furnicilor. Deci, împrăştie-i în locurile pe unde vezi că ies furnici.
MENTA
Menta distruge capacitatea de miros a furnicilor. Astfel, este indicată plantarea mentei în zonele în care doriți să scăpați de furnici. Pentru interior se recomandă plantele în ghiveci sau frunze puse la intrările în casă şi în colţurile geamurilor.
PIPERUL NEGRU
Se recomandă de a-l presăra pe traseele furnicilor sau în locurile pe unde ele pătrund sau ies din mușuroi.
SCORȚIȘOARA
Poţi pune pe podea beţişoare de scorţişoară sau poţi aplica ulei de scorţişoară în locurile afectate.
CAFEAUA
Ca și în cazul scorțișoarei, mirosul de cafea alungă furnicile. Este nevoie de boabe de cafea sau de cafea măcinată pentru a le determina să plece.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *