Mâncați înghețată fără grijă. E alegerea cea mai sănătoasă şi dietetică, spune un celebru medic nutriționist

Temperaturile ridicate ne tot dă mari bătăi de cap, iar nou căutăm, tot mai mult, să ne răcorim. Înghețata este prima la care ne duce gândul. Iar cunoscutul medic nutriţionist din România, Mihaela Bilic, susţine că „îngheţata este alegerea cea mai sănătoasă şi dietetică“ dintre toate dulciurile.

Afirmația respectivă o puteți găsi și în cartea dânsei, „ABC de nutriţie“. Dânsa explică și de ce: ”Acest desert delicios şi cremos este făcut din lapte şi zahăr. Conţine mult calciu, puţine grăsimi, puţine calorii, iar zahărul din ea se absoarbe lent”.

Mai mult ca atât, potrivit medicului nutriționist, consistenţa moale şi cremoasă a înghețatei stimulează o zonă specială din creier, responsabilă de starea de bine.

De aceea, afirmă ea, cei ce consumă înghețată se vor simți mai bine sufletește decât cei ce consumă alte dulciuri, cum ar fi, spre exemplu biscuiții.

Aceeași stare de bine o provoacă și alte produse cu consistenţă cremoasă te îndeamnă, cum ar fi: smântâna, frişca, bananele, orezul cu lapte sau… pastele cu brânză.

„Şi mai există un secret, îngheţata este pufoasă şi plină de aer. În procesul de fabricaţie lichidul din care se face îngheţata e aerat, adică injectat cu aer. Tu ai impresia că mănânci mult, când de fapt greutatea e mică şi totul a fost umflat, expandat. Iar aerul are zero calorii. Îngheţata este un exemplu de aliment cu densitate calorică mică“, mai spune Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic este medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, supraspecializată în psihonutriţie în Franţa. La ora actuală, este unul dintre cel mai apreciați medici nutriţioniști din România.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *