Mâncați înghețată fără grijă. E alegerea cea mai sănătoasă şi dietetică, spune un celebru medic nutriționist

Cunoscutul medic nutriţionist din România, Mihaela Bilic, susţine că „îngheţata este alegerea cea mai sănătoasă şi dietetică“ dintre toate dulciurile.
Afirmația respectivă o puteți găsi în cartea dânsei, „ABC de nutriţie“.
Dânsa explică și de ce: ”Acest desert delicios şi cremos este făcut din lapte şi zahăr. Conţine mult calciu, puţine grăsimi, puţine calorii, iar zaharul din ea se absoarbe lent”.
Mai mult ca atât, potrivit medicului nutriționist, consistenţa moale şi cremoasă a înghețatei stimulează o zonă specială din creier, responsabilă de starea de bine.
De aceea, afirmă ea, cei ce consumă înghețată se vor simți mai bine sufletește decât cei ce consumă alte dulciuri, cum ar fi, spre exemplu biscuțiții.
Aceeași stare de bine o provoacă și aște produse cu consistenţă cremoasă te îndeamnă, cum ar fi: smântâna, frişca, bananele, orezul cu lapte sau… pastele cu brâză.
„Şi mai există un secret, îngheţata este pufoasă şi plină de aer. În procesul de fabricaţie lichidul din care se face îngheţata e aerat, adică injectat cu aer. Tu ai impresia că mănânci mult, când de fapt greutatea e mică şi totul a fost umflat, expandat. Iar aerul are 0 calorii. Îngheţata este un exemplu de aliment cu densitate calorică mică“, mai spune Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic este medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, supraspecializată în psihonutriţie în Franţa. La ora actuală, este unul dintre cel mai apreciați medici nutriţionișt din România.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *