De Ziua Energiei, la Călărași a fost inaugurată prima parcare de biciclete. Unde se află

O primă parcare de biciclete a fost amenajată la Călărași, chiar în fața primăriei. Inaugurarea a avut loc  pe 20 iunie, cu prilejul Zilei Energiei, marcată a doau oară consecutiv aici.
”De acum încolo, ne dorim ca orașul Călărași să devină un ”smart oraș”, a notat primarul Nicolae Melnic.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului ”Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor”, implementat de Primăria Călărași în parteneriat cu IDIS ”Viitorul”, cu suportul financiar al Uniunii Europene.
Liubomir Chiriac, directorul executiv al IDIS ”Viitorul” și managerul proiectului, a apreciat grija pentru mediu pe care o manifestă autoritățile călărășene, menționând că ”orașul Călărași este recunoscut în întreaga țară ca un oraș ce ține cont de tot ce este mai progresist în domeniul energetic”.
Dânsul s-a arătat încrezător că cei 21 de kilometri de drum ce urmează a fi iluminați vor deveni o mândrie a orașului, iar parcarea inaugurată va impulsiona mersul pe bicicletă printre călărășeni. ”Ne propunem să menținem intactă natura care ne înconjoară. Deja suntem implicați într-un proiect privind organizarea transportului public cu electricitate. Pare ceva incredibil, dar lucrăm în această direcție și avem așteptări mari”, a subliniat primarul.
În ultimii ani, primăria orașului Călărași a beneficiat de un șir de proiecte în domeniul energiei durabile, cum ar fi: construcția grădiniței de tip casă pasivă ”Doremicii”, efectuarea lucrărilor de termoizolare la alte două grădinițe – ”Guguță” și ”Lăstărel”, iluminatul public stradal pe anumite străzi ale orașului, lucrări de renovare la Muzeul de Istorie și Etnografie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *