Concert aniversar. ”Fantezii muzicale” de după 20 de ani

După ani, au ieșit pe scena de unde și-au luat avântul. Vorbim despre cei care au absolvit cu ani în urmă Școala de Arte din Călărași iar acum sunt cunoscuți la nivel național și chiar internațional.
Pe 24 mai, la Casa de Cultură ”Ion Ungureanu” din Călărași s-a desfășurat concertul aniversar a Școlii de Arte ”George Enescu” ”Fantezii muzicale”. Aceasta a împlinit 20 de ani. Iar pe scenă au urcat absolvenți ai Școlii de Arte care au readus în scenă amintirile, vorbele frumoase, urările de bine și multe, multe emoții.
”Fiecare absolvent al Școlii de Arte își are locul și rolul său în această școală. Ne mândrim cu ei noi, pedagogii, întreg raionul dar și întreaga republică pentru că sunt nume notorii care ne duc faima”, a subliniat Ion Chitoroagă, directorul Școlii de Arte ”George Enescu” din Călărași.
Iar aceste nume notorii care au urcat în acea zi pe scena Casei de Cultură au fost: Anatol Sârghi și Victoria Eni, duet de pianiști, Cătălin Trifan, elev la ”Centrul de Excelență în Educație Artsitică ”Ștefan Neaga”, Vlad Lavric, student la Universitatea Națională de Arte ”george Enescu” din Iași, România, Andrei Coțofană, artist vocalist al orchestrei de muzică populară ”Mugurel”, Vasile Olari, artist vocalist al orchestrei de muzică populară ”Busuioc moldovenesc”, Mihai Fisticanu, artist vocalist al orchestrei de muzică populară ”Rapsozii Moldovei”, Natalia Odobescu, artsită a orchestrei municipale a fraților Advahov, Snejana Pâslari, lector universitar, Tatiana Daniță, doctor în studiul artelor, Marina Puțuntică, solistă la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, Gabriela Tocari, prim dirijor al capelei corale ”Moldova” și Mihail Agafița, artist al poporului, conducător artistic ”Select Cvartet” și prim dirijor al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat ”Serghei Lunchevici” din Moldova.
Cu toții au retrăit sentimente și emoții de nedescris. Și au cântat pentru sute de călărășeni care au venit să- vadă, să-i asculte și într-un final să-i plaude. ”După o pauză de 23 ani am revenit, cu mari emoții, pe scena casei de cultură din orașul meu natal și drag, în inima Codrilor, alături de colegii mei. A fost o mare bucurie să-mi revăd colegii și profesorii și să cânt în scena unde am cântat pentru prima dată”, a scris pe pagina sa de Facebook, Mihail Agafița.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *