Trei unghenence au fost nominalizate la premiile Uniunii Scriitorilor din Moldova

Au fost date publicității numele scriitorilor nominalizați la premiile Uniunii Scriitorilor din Moldova pe anul editorial 2018.
Printre cei nominalizați se numără și trei scriitoare originare din raionul Ungheni.
Este vorba de Radmila Popovici (pentru cartea de poezie ”Apa care își bea mâinile”); Angela Aramă ( pentru cartea pentru copii și tineret ”Smaranda”) și Ioana Isac (pentru cartea de debut ”Ei confundau librăria cu libertatea”).

 
Radmila POPOVICI s-a născut în satul Florițoaia Veche. A absolvit Facultatea de Filologie la Universitatea de Stat din Moldova. A fost și traducătoare, și agent de vânzări, Debutează editorial cu volumul de poezie „Mi-s”, în 2008, și tot în acel an este distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru debut.
”De când mă țin minte, îmi este aproape poezia. Primele încercări, versificări le-am făcut prin clasa a patra”, spunea ea într-un interviu pentru EXPRESUL.
 

 
Angela ARAMĂ s-a născut în orașul Cornești. A absolvit Facultatea de Jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. A fost crainică la televiziunea națională, apoi redactor-prezentator, producător de televiziune. A cochetat și cu politica, fiind deputată în Parlament din partea PPCD în 2005-2009, apoi a participat la a participat la fondarea Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”.   Debutează editorial în 2005, cu volumul de versuri ”Și totuși am înnebunit”.
 
 

 
Ioana ISAC s-a născut în orașul Ungheni. A absolvit Facultatea de Jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Într-un interviu pentru allfun.md, în 2015, spunea că nu-i place să fie numită poetă, chiar dacă a început să scrie de mică. ”Nu știu ce mă deranjează mai mult: gîndul că nu o merit sau senzația că sunt pusă în rînd cu cei răposații”, explica atunci.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *