Sezonul căpșunilor începe. Ce trebuie să știți pentru a evita alergiile sau alte probleme de sănătate

În piețe și în magazine au început să apară primele căpșuni din roada anului curent. Pe cât sunt de aromate și gustoase, pe atât de periculoase pot fi unele căpșuni pentru organismul uman.
Medicii avertizează: dacă vă știți cu o alergie serioasă la căpșuni, evitați să le consumați, deoarece orice tentativă poate fi fatală.
Printre simptomele alergiei la capsuni se numără: curgerea nasului, înroșirea ochilor, umflarea limbii, a gâtului și buzelor, diaree sau vomă.
Conform statisticilor, circa 3% din populație face alergie la căpșuni.
Și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) avertizează cetățenii asupra calității căpșunelor. Pentru a evita orice probleme, Agenția recomandă procurarea produselor doar din locuri autorizate/înregistrate, acolo unde acestea sunt însoțite de certificatul de inofensivitate sau buletinul de încercări eliberat de către un laborator acreditat.
Atenție! Investigațiile pentru determinarea conținutului de nitrați se efectuează doar în laboratoarele acreditate, iar dispozitive digitale din comerț (nitratoteste) nu pot fi verificate metrologic, astfel rezultatele obținute cu privire la conținutul de nitrați nu sunt considerate veridice.
În cazul în care aveți sesizări/reclamații/suspiciuni cu privire la calitatea produselor, puteți telefona la Linia fierbinte – 0800 800 33, la numărul de viber – 067675544 sau, în format electronic, la adresa de e-mail – info@ansa.gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *