A fost demolat gardul de la Stadionul Central din Ungheni. Ce urmează

Foto: Dionis Secrieru

După mai bine de jumătate de secol de la construire, gardul din jurul Stadionului central din Ungheni e fost demolat.
S-a întâmplat la început de săptămână, pe 13 mai.

Foto: Dionis Secrieru

”A căzut cum ar fi căzut cutiile de chibrituri”, a făcut o remarcă primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, după care a explicat și de ce: ”Gardul respectiv prezenta deja pericol, era fisurat și, practic, imposibil de mai întreținut. A fost construit, pe vremuri, dintr-un amestec de cenușă și var. În plus, și din punct de vedere estetic nu mia putea fi tolerat”.
În locul acestuia, pe perimetrul străzilor Romană și Vasile Lupu, va fi construit un nou grad, cu o lungime totală de 320 de metri. Alexandru Ambros l-a numit ”eurogard”. Va fi dintr-o plasă specială, semitransparent.
”Este vorba de o construcție foarte ușoară cu costrui foarte modeste”, a specificat primarul.
Potrivit lui, la demolarea vechiului gard au fost implicate întreprinderile municipale, astfel că au fost cheltuiți bani doar pentru combustibil.
Construcția noului gard va începe în scurt timp, astfel ca, până la finele lunii iunie să fie gata, a mai spus primarul.
Gardul propriu-zis a fost deja achiziționat. Pentru el Primăria a plătit 110 mii de lei. Urmează să fie stabilită firma constructoare și suma care va fi plătită pentru instalare.
Anterior, în anul 2014, a fost construit terenul de fotbal, cu înveliș artificial.  Chiar recnt, săptămâna trecută, au fost date în exploatare și două mini-terenuri pe același stadion.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *