Scaunul papal folosit la vizita în România de Papa Francisc va fi construit într-un oraș frate al Ungheniului

Papa Francisc

Papa Francisc

Scaunul papal, care va fi folosit de Papa Francisc în Catedrala ”Sf. Iosif” din București, în seara zilei de 31 mai, va fi construit la Reghin, după un proiect al designerului reghinean, stabilit la București, Mihai Grama.
Construirea acestuia a început pe 7 mai, la o fabrică specializată în producția de mobilier tapițat din Reghin, ”Mobila Dalin”, condusă de Dan Cotoi.
Scaunul va avea o structură din lemn şi va fi tapiţat cu stofă cu broderii. De asemenea, designul conţine motive arhitecturale ale Catedralei. Tot aici se vor face și 50 de scaune pentru suita papală.
NOTĂ: Reghinul a fost prima localitate din România cu care s-a înfrățit Ungheniul. Acordul de înfrățire a fost semnat în septembrie 2006.
După vizita Papei, scaunul va fi depus într-un muzeu.
Papa Francisc se va afla în vizită în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Dânsul va avea întrevederi cu președintele și prim-ministrul României, precum și cu cu reprezentanții Bisericii ortodoxe.
În seara zilei de 1 iunie, va fi la Iași, unde va face face o vizită la catedrala romano-catolică, după care va merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire cu credincioșii, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei sale în România.
Este a doua călătorie apostolică a unui papă de la Roma în România. Prima a avut loc exact cu 20 de ani în urmă, pe 7-8 mai 1999, efectuată de Sfântul Ioan-Paul al II-lea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *