Șapte cărți și… un titlu de cătățean de onoare. Pe versurile sale, ale unui călărășean, au fost compuse cântece

Efim Chicu pe scena Casei de cultură ”Ion Ungureanu” din Călărași

Efim Chicu pe scena Casei de cultură ”Ion Ungureanu” din Călărași

Efim Chicu, autor al unor texte pentru cântecele interpretate de muzicanți cunoscuți din Republica Moldova, fost profesor de limbă română, acompaniator al ansamblului de bărbați ”Haiducii” din Meleșenii Călărașilor, a primit titlul de cetățean de onoare al raionului Călărași.
Astfel, dânsul devine al 20-lea cetățean de onoare al raionului.
De notat că toți cei 20 și-au primit titlul onorific pe perioada mandatului președintelui Sergiu Artene.
Lui Efim Chicu i-a fost conferit titlul respectiv cu ocazia lansării a celei de-a șaptea cărți a sale, ”Umbrela singurătății”.
Evenimentul a avut loc pe 17 mai, la Casa raională de cultură ”Ion Ungureanu” din Călărași, în prezența unor personalități marcante, printre care: interpreții Viorel Burlacu, Anatol Mîrzenco, Vasile Lupu-Cetireanu, actorii Mircea Zgherea și Victor Celan, dar și oficialități călărășene, prieteni ai autorului.
Vicepreședinții raionului, Zinaida Bădărău și Nicolae Rozembac, au rostit cuvinte de apreciere la adresa lui Efim Chicu, urându-i multă inspirație și în continuare.
”Este o onoare pentru mine acest titlu”, a declarat Efim Chicu pentru EXPRESUL, menționând, totodată, că are o obligațiune față de raionul Călărași: să scrie în continuare, pentru că, a menționat dânsul: ”Este ceea ce știu să fac cel mai bine”.
Dânsul a promis că nu îi va lăsa pe cititorii săi să aștepte mult, căci, până la sfârșitul anului, va mai edita o cartea, a opta la număr.
Ascultați în continuare unul dintre cântecele pe versurile lui Efim Chicu, interpretat de Vali Boghean – ”Baraboi tânguios”


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *