COMUNICAT OFICIAL. Pavel Filip cere măsuri urgente pentru finalizarea reparației drumului Chișinău-Ungheni

Participanții la dezbateri: Iurie Chirinciuc (în stânga) și Valeriu Sava

Foto: gov.md

”Prim-ministrul Pavel Filip a dat termen 2 zile Ministerului Economiei și Infrastructurii și Administrației de Stat a Drumurilor să discute cu firma care efectuează lucrările pe traseul Chișinău-Ungheni și să ia o decizie referitor la finalizarea acestora”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului din 28 mai curent.
Drumul urma să fie dat în folosință încă în iulie 2016, dar lucrările s-au tergiversat din cauza antreprenorului, recunoaște prim-ministrul.
„Pe oameni nu îi interesează motivele pentru care lucrările întârzie, nu îi interesează că această firmă a plătit din 2016 penalități de 360 mii de euro din peste 5 milioane de euro calculate, oamenii vor să meargă pe drum de calitate. Și noi avem o responsabilitate în fața cetățenilor”, a pus Pavel Filip.
Prim-ministrul a accentuat că nu va mai accepta amânarea lucrărilor și drumul va fi construit cu acest antreprenor sau altul. ,,Noi nu trebuie să așteptăm, dar trebuie să evaluăm situația așa cum este. Și trebuie să punem punctul pe ,,i”. Sau continuăm, dar atunci dvs. trebuie să demonstrați că puteți să vă plătiți toate datoriile și să demonstrați că puteți lucra. Dacă nu, atunci trebuie să recunoașteți deschis că nu aveți posibilități să faceți asta. Dar nu trebuie să ne batem joc de oameni. Cu dvs. sau fără dvs., acest drum va fi finalizat”, a conchis premierul. 
Valoarea lucrărilor pentru drumul național Chișinău-Ungheni-Sculeni se estimează la peste 55 milioane de euro.
Până la ora actuală, au fost anunțate, de înalți oficiali, cu diferite ocazii, aproape zece termene de dare în exploatare a drumului, dar niciunul nu a fost respectat.
În luna februarie a anului curent, fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, declara, în cadrul dezbaterilor electorale realizatre de EXPRESUL: ”Eu cred că nici în 2019, nici în 2021 nu vor fi finalizate lucrările, pentru că cei care conduc Administrația de Stat a drumurilor sunt total incompetenți. Bani sunt,  resurse financiare sunt, dar trebuie să fie în fruntea ministeurlui  și a Adminsitrației de Stat a Drumurilor  persoane care -și  doresc cu adevărat acest lucru și fac tot posibilul ca acest drum să fie dat în exploatare”. 
Și deputatul Dumitru Alaiba, care a mers cu bicicleta pe traseul Chișinău-Ungheni la 11 mai curent, a declarat ulterior: ”Ultimul termen anunțat pentru finalizare, cică, e sfârșitul anului 2019. Eu am dubii că acest proiect va fi finalizat în următoarele șapte luni”. 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

11 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *