Protest pe traseul Chișinău-Ungheni. Când și cum

Sursa: rise.md

Dumitru Alaiba

Proaspătul deputat Dumitru Alaiba, ales din partea Blocului ACUM, a anunțat despre organizarea unui protest pe biciclete pe drumul Chișinău-Ungheni, aflat în construcție de mai bine de cinci ani.
”Sâmbătă, pe 11 mai, ne întâlnim la stația de benzinărie Bemol de la capătul străzii Calea Ieșilor (Chișinău – n.n.) și pornim spre Ungheni. Facem 110 km, după care luăm trenul înapoi spre Chișinău. Asta pare mult, dar nu e chiar atât de greu cum pare – promit”, a scris dânsul pe pagina sa de facebook, după care a precizat: ”Mergem cu bicicleta și inspectăm împreună traseul Chișinău-Ungheni, care trebuia să fie gata încă în 2016, iar lucrările au început 5 ani în urmă – în 2014 (!!!). Gândiți-vă câte ați reușit în ultimii 5 ani”.
Sursa: rise.md

Dumitru Alaiba a făcut și o retrospectivă a celor întâmplate de-a lungul acestor ani, declarând că ”traseul Chișinău-Ungheni este un veritabil ”dolgostroi”.
”În 2016, drumul trebuia să fie deja gata. S-au pornit amânări după amânări. Drumul Chișinău-Ungheni, care demult trebuia să fie gata, să susțină creșterea economică din regiune, este încă în ruine. Antreprenorii înregistrează pierderi enorme din cauza infrastructurii proaste a drumurilor, iar noi, cetățenii, ne stricăm transportul personal. Și așteptăm, așteptăm, așteptăm.
S-au schimbat miniștri ai transporturilor, s-au schimbat prim-miniștri. Lucrările stagnează. Cinci ani! Viața trece, oameni îmbătrânesc, antreprenori falimentează, tineri pleacă din țară. Lucrul stă pe loc. Și nimănui nu-i este nici un pic rușine”, afirmă deputatul.
”Haideți să protestăm ciclând. Sau să ciclăm protestând. O să facem poze, o să admirăm ce țară frumoasă avem (o să trecem prin niște locuri foarte frumoase). Și o să transmitem un mesaj în glas tare”, este apelul dânsului.
Vedeți AICI o scurtă investigație de la Rise Moldova despre traseul Chișinău-Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *