Odihna de vară. Nu mai este ”Plus Armonie” și nici ”Pro Sănătate”. A rămas ”Codreanca”

Imagine simbol: www.voievod.org

Foto - simbol
Imagine simbol: craiova forum.ro

În acest an, la Ungheni va funcționa o singură tabără staționară de odihnă pentru copii – ”Codreanca” de la Cornești, în comparație cu anii precedenți, când erau trei.
Costul integral al unui bilet de odihnă e de 2017 lei – pentru zece zile. Părinții vor achita, însă,  doar 20% din cost, adică 420 de lei, susține Olga Popa, șefă adjunctă a Direcției Educație Ungheni. Restul banilor vor fi supliniți din bugetul de stat.
Apropo, pentru sezonul estival 2019, raionului Ungheni i-au fost alocate peste două milioane de lei din bugetul de stat.
Odihna copiilor la ”Codreanca” va fi organizată în cinci ture a câte  100 de copii. Startul va fi dat pe 10 iunie.
Și la Centrul Educațional din Ungheni va funcționa o tabără, doar că va fi cu sejur de zi. Per total, vor fi patru ture a câte 100 de copii. Deschiderea taberei va avea loc la sfârșitul lunii iunie. Prețul intergral al biletului de odihnă aici e de 1654 lei, dar părinții vor achita numai 330 lei, restul banilor fiind supliniți din bugetul de stat.
Totodată, vor fi cumpărate bilete de odihnă în alte tabere din Republica Moldova. ”E prematur să vorbim care sunt aceste tabere și câte bilete vom cumpăra”, a specificat Olga Popa. .
Unele categorii de copii – olimpici, din familii defavorizate sau moniparentale etc. – vor beneficia de  bilete gratuite, acestea fiind acordate de către Direcția  Asistență Socială și Protecție a Familiei, dar și de Direcția Educație. Se preconizează ca 25% din numărul toatle de bilete să fie gratuite pentru copii.
Reamintim că, în 2018, cea mai veche și renumită tabără din raion, ”Pro Sănătate” de la Rădenii Vechi, a fost vândută de către Uniunea Teritorială  a Sindicatului ”Agroindsind”, căruia îi și aparținea, Consiliului Raional în contul datoriilor.
” Vara va fi tabără de odihnă pentru copii”, a dat asigurări președinta raionului de atunci, Ludmila Guzun, după care a adăugat: ”Ne punem ca sarcină ca la anul deja să vină la odihnă aici primii copii”. Iată că, în 2019, nu va veni aici niciun copil.
Tabăra ”Plus Armonie” din Ungehni a fost închisă, pentru că edificiul în care funcționa urmează să fie reconstruit pentru redeschiderea grădiniței din sectorul Ungheni Vale.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Care loc de odihna? Ma dadea mama la lagar vara pe o luna 😔da parca eram la armata nu odihna,erau niste reguli stricte, plingeam nu vroiam sa stau😀

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *