Lovituri de topoare la ”Plaiul Fagului”. Vor urma apoi cântece și veselie. Despre ce e vorba

Foto: Facebook/Plaiul Fagului

Începând cu 20 mai, cinci cioplitori în lemn din raioanele Ungheni și Fălești muncesc de zor în Rezervația ”Plaiul Fagului” de la Rădenii Vechi, pentru a lăsa aici, spre deliciul publicului, noi sculpturi din lemn.

Foto: Facebook/Plaiul Fagului

Cu toții participă la tradiționala deja tabără a cioplitorilor de lemn, care este și preludiul Sărbătorii Fagului, ajunsă la ediția a șaptea și care se va desfășura aici pe 26 mai.
”Am schimbat un pic locația. Sărbătoarea se va desfășura, în acest an, chiar pe malul lacului din Rezervație, unde este amenajat și un foișor, și o scenă”, a făcut o precizare Galina moraru, specialistă la Secția cultură și Turism Ungheni.
Ca de obicei, și în acest an, va avea loc concursul de bucate tradiționale ”Ca la codru”, la care vor particpa membrele formațiilor folclorice ”Tudorițele” din Todirești, ”Țărăncuțele” de la Florițoaia nouă, ”Busuioc” din Mănoilești, ”Rădenencele” de la Rădenii Vechi și, bineînțeles, gazdele – reprezentantele Rezervației ”Plaiul Fagului”.
Va avea loc și un Târg al meșterilor populari, vor veni cu ierburi de leac și miere Iraida Eni de la Măgurele și Victor Gladchi de la Todirești.
Secția Cultură și Turism a pregătit și un spectacol folcloric cu participarea a trei formații de bărbați: ”Haiducii” de la Costești, Ialoveni, ”Mărgăritarele Prutului” de la Sculeni și ”Doina Prutului” de la Secția Cultură și Turism Ungheni.
”Pentru că suntem în codru, este binevenit ca anume bărbații – haiducii – să ofere spectacolul”, a subliniat Galina Moraru, după care a adăugat: ”Sperăm să fie un timp frumos, ca lumea prezentă la sărbătoare să se simtă bine și să se distreze de minune”.
Startul sărbătorii va fi dat la ora 11.00.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *