Cum vede primarul de Onișcani comuna sa în anul 2025

În fotografie: primarul Gheorghe Grecu
În fotografie: primarul Gheorghe Grecu

În 2025, comuna Onișcani din raionul Călărași va fi o localitate amenajată, salubră, cu străzi  iluminate, cu infrastructură dezvoltată, servicii publice de calitate, condiții bune în instituțiile de educație. Populația va reveni acasă și va contribui la dezvoltarea satelor prin implicare activă la viața comunității.
Cel puțin, așa își vede localitatea pe care o conduce de mai bine de 20 de ani primarul Gheorghe Grecu.
Recent, Consiliul local a aprobat și Strategia de dezvoltare socio-economică a comunei Onișcani pentru anii 2019 – 2025.
Astfel, pentru această perioadă, autoritățile locale și-au propus să tepare și să doteze tehnic primăria, căminul culturalși sectorul de poliție din Onișcani. Totodată, se dorește eficientizarea  energetică în căminul cultural din Hîrbovăț, la grădinițele de copii din Onișcani și Hîrbovăț, la gimnaziul din Onișcani și să instaleze sisteme de încălzire la oficiul medical din Hîrbovăț, la postul de pompieri din Onișcani, la biblioteca publică din Hîrbovăț.
În plan e și instalarea băncilor în spațiile publice, instituirea unui sistem de evacuare a deșeurilor, amenajarea râulețul din centrul satului, a fântânilor deteriorate, deschiderea unei farmacii, construirea unei stații auto, amenajarea unui salon de frumusețe.
Bani pentru toate acestea vor fi din bugetul local, din proiecte sau contribuția populației, susține primarul.
”Comuna Onișcani are câteva puncte slabe pe care noi, împreună cu localnicii, vrem să le diminuăm”, a subliniat primarul, menționând câteva dintre ele: insuficiența echipamentului tehnic la primărie, migrația populației, lipsa locurilor de muncă, a iluminatului stradal, a băncilor în parcul central, a sistemului de canalizare în satele Sverida și Hîrbovăț etc.
”În urma consultărilor publice cu localnicii, am readaptat strategia de dezvoltare a comunei, care apoi a fost adoptată de consiliul local. Cei care stabilesc agenda primarului, a administrației publice locale sunt, totuți, cetățenii”, a mai spus Gheorghe Grecu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *