Un preot i-a îndemnat pe liceeni să fie mai buni și mai îngăduitori

Preotul Nicolai Boian la Liceul ”Mihai Eminescu”

”A simți că ești de folos pentru apropiații tăi face parte din calea către adevărata fericire!”. E o frază pe care a postat-o pe pagina sa de facebook preotul Nicolai Boian, grefier arhivar la Episcopia de Ungheni și Nisporeni, președintele Asociației ”Pentru o familie fericită”.
Prilejul a fost unul special. Dânsul a avut, pe parcursul săptămânii, câteva întâlniri cu liceenii din Ungheni cu genericul: ,,Cum ne sunt gândurile așa ne este și viața!”.
Referindu-se la întâlnirea de la Liceul ”Mihai Eminescu”, din 11 aprilie, la care au venit circa o sută de elevi, preotul a scris: ”M-am bucurat foarte mult atunci când, la sfârșitul prezentării, tinerii au manifestat recunoștință și au confirmat că sfaturile le vor fi utile”.
Cu referire la un alt eveniment similar, de la Liceul ”Gheorghe Asachi” din Ungheni, dânsul a menționat: ”Sunt sigur că informația pusă la inima tinerilor, le va fi de folos. Totul în viața noastră pornește de la cârma minții!”.
De notat că părintele Nicolae Boian are și un blog al său, ucenic.info, inițiat în 2015, și unde plasează diverse articole la rubricile ”Gânduri de duminică”, ”Cugetările ucenicului”, ”Descoperă mai mult / Pentru bun folos”, ”Fitness pentru creier” și altele.
A studiat psihologie la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”, teologie ortodoxă la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova, filologie la Universitatea de Stat din Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *