Și-au format o familie mare și luptă împreună cu boala pe care o au

Bolnavii de diabet din Călărași au format familia lor, care crește constant. Este vorba de Asociația diabeticilor din raionul Călărași.
Dacă, acum trei ani, ea număra 30 de membri, acum numărul acestora a ajuns la 151.
”În comun, este mai uşor de soluţionat problemele care apar zi de zi în viaţa acestor persoane”, afirmă medicul endocrinolog Viorica Corjan, președinta asociației.
În urmă cu trei ani, grație parteneriatului dintre Asociaţia diabeticilor, Centrul de sănătate, Spitalul raional Călăraşi şi Biblioteca ”Grigore Vieru”, a fost creat serviciul modern de bibliotecă „Şcoala diabetului”.
“Este una din cele mai importante realizări ale asociaţiei, deoarece şcoala respectivă oferă tot suportul informaţional şi educaţional în realizarea propriului tratament, atât celor afectați de maladie, cât și rudelor care le acordă îngrijire”, a subliniat Viorica Corjan.
Totodată, Asociaţia diabeticilor şi Şcoala diabetului i-au împrietenit pe bolnavii de diabet, i-au făcut să fie mai comunicabili, mai descurcăreţi. Acum, fiecare persoană poate intra oricând să-şi verifice nivelul glicemiei, tensiunea aterială sau greutatea corporală.
În 2018, bugetul asociaţiei a fost puțin peste 28 mii lei, față de peste 15 mii lei în 2016. Sursele acumulate au fost direcționate spre asigurarea cu glucometre şi strip-teste, de care membrii asociației au cea mai mare nevoie.
Asociația diabeticilor din Călărași a fost constituită la 13 noiembrie 2015 pentru a susţine şi a ajuta persoanele care suferă de diabet zaharat.
Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *