Novaci. La nici 100 de metri de casele oamenilor este o adevărată catastrofă ecologică.

Ignoranța oamenilor a transformat o râpă din satul Novaci într-o adevărată gunoiște. „Râpa de la Cârnaț”, așa cum e numită de săteni, e plină de peturi, pungi cu gunoi și tot felul de alte reziduuri.
”De vină sunt oamenii din apropiere”, zice un localnic.  ”Acestora le este greu să meargă cu gunoiul până la Lutărie, acolo unde este o gunoiște, ce-i drept neautorizată, dar care există de ani buni și măcar din când în când se face regulă prin preajmă”, adaugă.
Tot el a povestit că, atunci când plouă, sutele de pungi și sticle din plastic o iau la vale și se opresc pe stadionul din centrul satului.
„E inadmisibil un asemenea comportament. Nu cred că primăria nu ar avea soluții pentru rezolvarea problemei. La nici 100 de metri de casele oamenilor este o adevărată catastrofă ecologică. Din când în când, „gospodarii” mai dau foc deșeurilor pe care le aruncă. Să vedeți atunci cât de grav e. Oamenii aruncă de toate în râpă, chiar și animale moarte. Când stau laolaltă cutii de conserve sau alte ambalaje venite în colete din Italia de exemplu, ne putem ușor da seama cine are rude acolo. Din păcate, lumea transmite doar bunuri, nu și reguli de bun simț”, a mai spus novăceanul.
Contactat de ”Expresul”, primarul Vasile Drăniceru a spus că nimeni nu merge de la Seliște sau Tuzara să ducă gunoiul la Novaci, dând de înțeles că localnicii se fac vinovați de gunoiștea din râpă.
”Grație unui proiect câștigat de primărie avem o autospecială care colectează gunoiul de la peste 100 de gospodării din Novaci, dar se pare că cei ce nu vor să scoată lunar câte 10 lei de persoană pentru evacuarea gunoiului, găsesc alte modalități”, a făcut dânsul o remarcă.
Primarul a mai spus că la primărie există o comisie care examinează cazurile de acest gen, dar nimeni,  deocamdată, nu a sesizat această problemă. “În momentul de față, avem peste 1000 de tomberoane, care sunt puse la dispoziția cetățenilor. Așa că, dacă nu ar exista ignoranță din partea cetățenilor, am putea păstra localitățile în curățenie”.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *