Și-a pus pe roate o afacere la care visa de ani buni

La cei 33 de ani ai săi, Ala Spatari din Călărași și-a pus pe roate o afacere la care visa de ani buni – crearea și coaserea hăinuțelor pentru copii.
Totul a început când a apărut pe lume fetița sa, Ilinca. De aceea și brandul creat se numește ”Ilinca Style”.
În 2017, când a înființat întreprinderea, tânăra avea frici legate de investițiile mari pe care urma să le facă, dar și de concurența de pe piață. Și-a luat, totuși, inima-n dinți, și-a amenajat un atelier de cusut, dotat cu tot necesarul. A avut susținere și de la Programul guvernamental “Femei în Afaceri”, primind finanțare nerambursabilă de peste 100 de mii de lei.
Cu acești bani, dar și cu economiile pe care le aveau în familie, și-a procurat utilajul de care avea nevoie și a început să realizeze hăinuțele la care visa. Modelul era micuța Ilinca.
Odată intrată în lumea afacerilor, Ala Spatari a hotărât că va avea sorți de izbândă doar dacă va face ceva diferit. Experiență în domeniu căpătase încă de pe timpul studenției, când îmbina facultatea de economie cu activitatea de cusătoreasă.
Acum, reușita afacerii se datorează faptului că hăinuțele sale sunt unice, după modele pe care le inventează singură. În plus, pune accentual pe calitate.
”Stofele pe care le folosim sunt certificate, trecute prin laborator. Or, acest fapt e indispensabil când e vorba că vor fi purtate de nou-născuți. Mă gândesc ca acestea să fie naturale, să arate bine, dar și să fie plăcute la atingere. Le explic aceste detalii și cumpărătorilor, mai ales când aud că cineva caută hăinuțe cu aplicații și paiete pentru nou-născuți”, spune tânăra antreprenoare.
Tânăra și-a obișnuit deja cumpărătorii cu imprimeuri mai puțin obișnite – de la pisicuțe și dinozauri până la bufnițe și alte ciudățenii. Se bucură că a reușit să spargă stereotipurile conform cărora hăinuțele pentru nou-născuți trebuie să fie sau roz sau albastre.
“Ne adaptăm la cerințele clientului. Suntem în permanentă schimbare, coasem hăinuțele în funcție de sezon, de tendințe, căutăm imprimeuri moderne, iar în ultima perioadă prezintă interes cele accesorizate cu mesaje personalizate, cu texte haioase”, povestește Ala Spatari.
Mai nou, multe dintre hăinuțele cusute la Călărași ajung la călărășenii stabiliți în Franța, care, pe lângă faptul că vor să susțină un producător autohton, au apreciat calitatea produselor pe care le-au testat.
La momentul de față, antrprenoarea visează să-și extindă afacerea, să coase articole inedite, atât pentru gravide, cât și pentru mămicile care alăptează.
Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *