Eu l-aș propune președinte al raionului Ungheni pe actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu

Asistăm, în aceste zile, la o paradă a demisiilor președinților de raioane. Unii au demisionat, pentru că oamenii din raioanele pe care le-au condus au votat altfel decât și-ar fi dorit noua veche putere. Alții au demisionat, pentru că au învins în alegerile parlamentare și au devenit deputați, așa cum e cazul președintei raionului Ungheni, Ludmila Guzun.
Peste tot, imediat ce și-au prezentat demisia vechii președinți, au fost aleși alții. Doar Ungheniul a făcut excepție. Aici a rămas, deocamdată, un președinte interimar.
Interimatul, apropo, îl va asigura nu unul dintre cei doi vicepreședinți aleși odată cu Ludmila Guzun, în anul 2015, chiar dacă așa ar fi fost logic.
Nu. Interimatul îl va asigura proaspăta vicepreședintă, aleasă chiar în ajun de campania electorală, Iulia Pancu. E lesne de înțeles de ce a fost aleasă doar cu câteva luni înainte de alegerile locale.
Adică, timp de trei ani s-au descurcat și doi vicepreședinți de raion, iar, brusc, au început să nu se mai descurce?
Prin anul 2000, președintele Consiliului Județean Ungheni avea un singur adjunct. Și s-a descurcat foarte bine. Din punctul meu de vedere, a fost cea mai prolifică perioadă a unui conducător de acest rang.
După el, au venit președinții de raioane, care au avut în gestiune teritorii mult mai mici cu o populație mult mai mică, dar, vezi Doamne, nu au mai putut face față cu un singur adjunct. Sau, mai degrabă, trebuiau să creeze locuri de muncă pentru membrii lor de partrid.
Dar să revin la subiect.
Deci, raionul Ungheni este singurul care va fi condus de un interimar. Am toată încrederea în capacitățile manageriale ale Iulie Pancu și totuși… De ce interimatul? De ce nu a foste aleasă președintă cu responsabilități depline, după modelul celorlalte raioane?
Să nu fie oare omul potrivit pentru ceea ce va urma – organizarea și desfășurarea alegilor locale?
Căci asta e miza cea mare.
Eu, dacă m-ar întreba cineva și dacă aș fi membră a Partidului Democrat, l-aș propune ca președinte de raion pe actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Petru Gherasimov.
Da, da, pe Petru Gherasimov.
El a fost conducătorul staff-ului Ludmilei Guzun în alegerile parlamentare recente. El a fost liderul grupului care a adunat semnături pentru ea – mai opertiv nici că se putea. Sub conducerea lui au lucrat în camapnia electorală și primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, și actuala președintă interimară, Iulia Pancu, și președinți de ONG-uri, și primari ai unor localități rurale… Atunci a fost bun, da? De ce să nu fie bun acum?
Atunci când a trebuit să-i ”convingă” pe primari să treacă într-o veselie la Partidul Democrat, cine s-a implicat? Petru Gherasimov!
A trebuit să organizeze miting cu vuvuzele, a organizat! Este adevărat, cam a sărit calul, dar a muncit omul.
Vorbește lumea în târg că unor tovarăși de partid nu le prea place acțiunile lui și că încearcă, pe la spate, să-i pună piedici, să-l stopeze.
Asta-i colegial? Cum să oprești din ascensiune o persoană activă, tânără, cu dorința de a-i pune pe toți la punct?
L-ați acceptat inițial, l-aț făcut vicepreședinte de raion, apoi șef al Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, l-ați folosit în calitate de hăitaș în ”vânătorile” voastre asupra celor incomozi, iar acum v-ați trezit că nu vă mai place. Nu e bine.
Îmi amintesc de aceleași patimi cu aceleași personaje, ce erau, cu doar câțiva ani în urmă, în alt partid, cel Liberal Democrat. Ce luptă porniseră ei împotriva lui Iurie Toma, după ce l-au făcut lider local al formațiunii, după ce l-au înscăunat în funcția de președinte de raion.
Și au început să bătătorească drumul spre Chișinău cu jalbe în proțap.
Interesant, mâine, dacă vine alt partid la putere, sar și ei în altă barcă, aleg nulități în frunte, ca apoi să aibă cu cine lupta și cui să pună piedici?


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

11 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *