Jocurile de societate și oglinizile stradale. Ce au în comun?

Una din cele mai periculoase intersecții din Călărași

Anastasia Gavriliță

La Liceul ”Mihail Sadoveanu din Călărași a fost organizată ”Seara de jocuri” sau ”Game Night”, așa cum o numesc tinerii zilei de azi. 
Pentru a putea ajunge în ”sala de jocuri”, fiecare doritor trebuia să-și cumpere un bilet. Prețul a fost de 20 de lei.
Banii acumulați din vânzarea biletelor vor merge pentru o cauză nobilă. ”Acest eveniment are drept scop strângerea de fonduri pentru procurarea și instalarea unor oglinzi stradale în intersecțiile periculoase din centrul orașului Călărași”, a explicat Anastasia Gavriliță, elevă în clasa a XII-a la acest liceu, inițiatoarea  evenimentului.
De notat că una dintre cele mai periculoase intersecții este strada Toma Ciorbă colț cu Pantelimon Halipa,  lângă Secția Situații Excepționale Călărași.
Una din cele mai periculoase intersecții din Călărași

”În apropiere se află o instituție de învățământ. Ieșind de după gardurile care reduc vizibilitatea șoferilor, copiii cred că vor ajunge mai repede pe partea cealaltă de drum. Dar este foarte periculos. De aceea cred că instalarea unei oglinzi anume acolo va reduce riscul producerii accidentelor”, a notat  Anastasia.
Ea își dorește să instaleze cel puțin trei oglinzi în trei intersecții din oraș, fiind susținută în acest demers al ei și de primăria orașului Călărași.
Deocamdată, ai fost adunați 2700 lei, bani suficienți doar pentru o oglindă. Pentru a mai aduna bani, ea își propune să organizeze astfel de evenimente și în alte instituții de învățământ.
Acțiunea este organizată în cadrul proiectului Global Youth Service Day.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *