FOTO | Explozie de ritmuri și culoare în centrul orașului Călărași

Romii din raionul Călărași și-au dat întâlnire, de ziua lor internațională, în centrul orașului Călărași, unde au prezentat un spectacol extraordinar.
Ei au au venit să-și etaleze talentul, să prezinte ce au mai frumos, iar spectacolul a purtat genericul: ”Ilo Romano – Inimă de țigan”. De notat că evenimentul a fost organizat cu suportul Primăriei  Călărași, grație implicării Mariei Apostol, mediator comunitar în cadrul instituției respective.
În discursul său, primarul Nicolae Melnic a menționat că marea majoritate a romilor din Călărași sunt activi, muncesc și își aduc contribuția la dezvoltarea urbei.
Solicitat de ”Expresul”, Valeriu Căldăraru, reprezentant al Asociației Naționale a Mediatorilor Comunitari, a declarat că romii din Călărași sunt norocoși, deoarece au parte de susținerea autorității publice locale.
”În restul raioanelor este oarecum trecută cu vederea sărbătoarea romilor. Doar în Soroca a mai fost organizat un eveniment similar. Mediatorii comunitari din raionul Călărași își fac treaba conștiincios și acest lucru dă și rezultate”, a subliniat dânsul.
Potrivit lui, concentrația de romi în orașul Călărași este una deloc de neglijat. ”Nu există o statistică exactă, dar, din ceea ce cunoaștem, numărul acestora ajunge la circa o mie de persoane”, a specificat Valeriu Căldăraru.
Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de interpreta Aurica Carai și Ansamblul ”Potcoava” din Chișinău, de fanfarele de la Vălcineț și Parcani, de lăutari și colective locale.

Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *