Echipa canină de la Sectorul de Poliție de Frontieră din Sculeni – printre cele mai bune din republică

Printre cele mai bune și iscusite echipe canine de la frontierele Republicii Moldova se numără și cea de la Sectorul de Poliție Sculeni, formată din Sergiu Viscun, agent-șef adjunct și câinele de serviciu Peto.
Timp de trei zile, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni și la Centrul de Excelență în Securitatea de Frontieră, 21 de polițiști de frontieră din toate sectoarele poliției de frontieră ale Republicii Moldova, împreună cu prietenii lor patrupezi, au participat la întreceri chinologice pentru ”Cea mai iscusită echipă canină”.
Este o competiție tradițională, organizată anual de Poliția de Frontieră.
Echipele participante au trebuit să-și demonstreze abilitățile de căutare a infractorilor, de depistare a substanțelor stupefiante și a produselor de tutungerie.
Majoritatea s-a descurcat bine, dar numai 9 echipe au fost premiate. Sergiu Viscun împreună cu patrupedul Peto s-a clasat pe locul doi la categoria căutare, miros uman.
Prezent la premierea învingătorilor, șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov, și-a exprimat recunoștința față de echipele care au demonstrat profesionalism și performanțe, menționând că acesta este rezultatul muncii și antrenamentelor zilnice ale specialiștilor chinologi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *