Cum vor lucra instituțiile medicale în perioada sărbătorilor ce se apropie

Foto simbol

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat orarul de lucru al instituțiilor medicale, în zilele sărbătorilor ce se apropie – 28,29,30 aprilie și de 1,5,6,9, 10 mai 2019.
”În perioada menționată, toate instituțiile vor activa în regim obișnuit, asigurând o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale populației în volumul deplin. Astfel, administrația fiecărei instituții va nominaliza personalul de gardă și persoane responsabile din cadrul managementului instituțional, prin grafic de lucru complementar în perioada sărbătorilor de Paști”, se arată într-un comunicat al ministerului respectiv.
Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petroliere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.
Agenția Națională de Sănătate Publică va asigura supravegherea respectării regimului sanitaro-epidemic a obiectivelor publice, cu risc sporit de intoxicații și maladii toxico-alimentare și va efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecțioase în această perioadă.
Și Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu produse sanguine, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistența medico-legală în regim obișnuit.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *