Au intrat în vigoare noile prevederi privind parcarea pe trotuare. Ce riscă șoferii

Din 22 aprilie, a intrat în vigoare prevederea care obligă șoferii să respecte o distanță minimă de 1,5 metri pe trotuar pentru circulația pietonilor, transmite IPN.
Oprirea sau staționarea unităților de transport cu intrarea parțială sau în întregime pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate, marcate prin indicatorul rutier „Parcare” sau „Parcare rezervată”. De asemenea, și prin marcajul rutier „Linia îngustă continuă”.
Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, oprirea sau staționarea mijloacelor de transport pe alte porțiuni de drum, care nu sunt marcate corespunzător, chiar și cu respectarea distanței de 1,5 metri, este interzisă.
Sancțiunea pe care o riscă șoferii care opresc sau staționează neregulamentar este amendă de până la 1500 de lei și patru puncte de penalizare.
Vehiculele staționate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau planuri înclinate de bordură, destinate persoanelor cu cerințe speciale.
Potrivit datelor Inspectoratului Național de Patrulare, pe parcursul anului 2018, peste 8400 de șoferi au fost sancționați pentru staționare sau parcare neregulamentară, iar în primele trei luni ale anului curent s-au ales cu procese-verbale peste 540 de șoferi, ceea ce e cu circa 75% mai puțin comparativ cu perioada similar a anului precedent.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *