Au decis să le ofere șansa să concureze și copiilor din clasele V-VII

Child looks at school globe

Child looks at school globe

Consiliul raional Călăraşi, în parteneriat cu Liceul ”Vasile Alecsandri” şi profesoara de geografie Tatiana Buga, au organizat concursul geografic ”Terra”, aflat la prima ediție.
Au concurat zece echipe, constituite din elevi ai claselor V-VII din nouă instituții de învățământ, la cinci probe, fiind apreciate de un juriu de specialitate, format din profesori de geografie.
”Scopul nostru a fost crearea unor condiţii de competiţie pentru elevii ciclului gimnazial, nivelul la care nu se organizează olimpiada raională. Astfel, copiii au posibilitatea să-şi demonstreze aptitudinile şi cunoştinţele obţinute la orele de geografie”, a explicat Tatiana Buga. Dânsa a mai spus că-și dorește ca un asemenea concurs să devină național.
Conform totalurilor, pe primul loc s-a clasat echipa ”Geostorm” de la liceul din Ţibirica. Locul II i-a revenit echipei ”Curioşii” din gimnaziul Răciula, iar pe locul III s-a clasat echipa ”Copiii Terei” de la liceul ”Mihai Eminescu” din Sipoteni. Mențiunea a rămas la liceul – gazdă ”Vasile Alecsandri”, revenindu-i echipei ”Stelele”.
La final, câştigătorii au primit premii din partea Consiliului raional Călăraşi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *