Zeci de coșuri de gunoi distruse. Un singur coș a costat primăria 670 de lei

Acum patru ani, pe străzile orașului Călărași au fost instalate 100 coșuri de gunoi, din metal. Este o cifră aparent mare, care, însă, scade simțitor de la o zi la alta, deoarece coșurile de gunoi sunt adesea sunt vandalizate.
Autoritățile călărășene nu au o cifră exactă a numărului de coșuri care au mai rămas întregi. Potrivit lui Ion Chicu, specialist în construcții, gospodărie comunală și drumuri la primăria Călărași, peste jumătate dintre ele au fost distruse. Sunt distruse, mai ales, coşurile din locurile mai puțin aglomerate, unde iluminatul public este insuficient.
”Majoritatea sunt „victime” ale distracţiilor nocturne ale vandalilor din oraş”, a precizat oficialul, menționând că de vină este consumul excesiv de alcool, dar și lipsa de educație.
La ora actuală, ar fi nevoie de aproximativ 70 de coșuri noi, pentru a fi instalate în locul celor vandalizate, dar bugetul local este limitat.
”Anul trecut, au fost achiziționate 15 coșuri noi, iar la moment doar câteva mai sunt întregi”, a adăugat Ion Chicu. De notat că un coș de gunoi costă 670 de lei.
Deși distrugerile se ţin lanţ, nimeni nu a reclamat vreo situaţie de acest gen şi nimeni nu a fost tras la răspundere.
”Ar fi bine ca cetățenii să dea dovadă de spirit civic şi să nu se uite indiferenţi cum se distruge patrimonial public construit pe banii lor. Este imposibil să stăm noi să păzim fiecare coș de gunoi”, a specificat și Victor Ambroci, viceprimarul de Călărași.
Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

6 Comments

  • De vină este și poliția.Inspectorii de patrulare trebue nu numai sa stea prin tufișuri sa vegheze șoferii , dar sa patruleze și străzile putin iluminate.

    Reply
  • Noua ne trebuie urne din beton, garduri cu sirma ghimpata, cale ferata obligatoriu cu bariere, intersectii supravegheate, flori si arbusti plantati cu senzor, altfel nu se percepe notiunea de a pastra si a respecta …

    Reply
  • Foarte multii sint inconstienti de ceia ce se face pentru binele cetatenilor,in primul rind ginditi-va la mediu inconjurator ,la sanatatia noastra.In ce priveste politia …ar fi mai bine sa circulati pe strazi,lasati piata centrala unde se vind urzici de lumia care nu stie se sa faca sa acapere un leut pentru exzistenta…Urmariti cetatenii care fac daune pentru societate !!!

    Reply
  • Da cit de debil poti sa fii sa faci asa ceva????
    Totul începe de la comportarea noastra, de aceasta si nu o sa mai iesim din mizerie si sărăcie piina există astfel de imbecili. Si asa puține se face pt tara aceasta si pt noi, dar mai distrugeti si ceea ce s-a facut. 😡😡😡

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *