Un alt termen pentru finalizarea lucrărilor pe drumul Chișinău-Ungheni

Imagine simbol

Ministerul Economiei și Infrastructurii a stabilit un nou termen de dare în exploatare a drumului Chișinău-Ungheni: finele anului 2019.
Asta, după ce, cu jumătate de an în urmă, în septembrie 2018, Serviciul de presă al Administrației de Stat a Drumurilor anunța că ultima porțiune de drum de pe acest traseu va fi dată în exploatare în anul 2021.
”Nu vom tolera abateri și vom taxa fiecare întârziere în construcția drumurilor. Nu mai vrem contracte reziliate, vrem lucrări finalizate cu succes și drumuri bune în toată țara”, a declarat ministrul Chiril Gaburici, în cadrul unei întâlniri cu antreprenorii responsabili de construcția și reabilitarea drumurilor naționale, finanțate din surse externe, care a avut loc pe 28 martie curent.
”Contractele de reabilitare a porțiunilor drumului național R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni, semnate cu companiile Euro-Asian Construction Corporation Evrascon JSC  din Azerbaidjan și OHL ZS din Cehia au fost pornite în martie 2014, pe o lungime de 83,82 km, finanțate de Banca Europeană de Investiții cu un cost total de 65,26 milioane euro.
Porțiunile de drum renovate urmau să fie finalizate în luna iulie 2016. Companiile selectate pentru reparația drumului au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumul în exploatare – finele lui 2019”, se arată într-un comunicat al ministerului respectiv, remis presei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

15 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *