Față în față cu Griezmann&C. De la Ungheni pe marile stadioane

Față în față cu fotbalistul francez Antoine Griezmann
Față în față cu fotbalistul francez Antoine Griezmann

Numele lui Ion Jardan este bine cunoscut în lumea fotbalului.
Este de două ori campion al Moldovei cu ”Sheriff” în 2016-2017 și 2017. Este dublu deținător al Cupei Moldovei cu ”Zimbru” (2013-2014) și ”Sheriff” (2016-2017). A disputat 212 meciuri în Divizia Națională și a marcat zece goluri. A jucat 12 meciuri în UEFA Europa League.
Ion Jardan a bifat și 26 de prezențe pentru echipa națională a Moldovei. A fost căpitan la trei echipe: ”Rapid” Ghidighici, ”Zimbru” Chișinău și selecționata de tineret a Moldovei, pentru care a jucat 16 meciuri și a marcat două goluri.
În prezent, este titular la echipa ”Petrocub”, cu care a semnat, în această iarnă, un contract pentru doi ani. Postul pe care-l ocupă pe teren este fundaș dreapta.
Ceea ce, poate, nu se știe, e faptul că Ion Jardan este unghenean.
S-a născut în orașul Cornești, dar și-a petrecut copilăria și adolescența la Ungheni. Aici a început să joace fotbal, fiind discipolul Școlii sportive din Ungheni.
La vârsta de 16 ani, juca în echipa de seniori din localitate. Peste un an și jumătate, era deja component de bază al echipei Rapid Ghidighici.
Al 25-lea meci în echipa națională Ion Jardan l-a jucat acasă, pe stadionul Zimbru, împotriva echipei Franței.
”Este visul oricărui fotbalist, indiferent de naționalitate, să joace împotriva campionilor mondiali”, a declarat dânsul înainte de meci. Iată că visul i s-a îndeplinit.
Fotbalistul și-a împărtășit impresiile și după meciul, supranumit de unii comentatori sportivi unul istoric. „A fost cel mai greu adversar pe care l-a avut Moldova vreodată. Echipa Franței este fenomenală. N-are puncte slabe. Au o linie de atac foarte și foarte rapidă, toți sunt extraordinar de tehnici. Gândesc și execută totul foarte rapid”, a spus dânsul.
Ion Jardan este unicul, deocamdată, unghenean, care a reușit astfel de performanțe în fotbal.
Cel mai important, însă, e că a devenit un model pentru mulți băieți din Republica Moldova.
Chiar recent, o mămică a postat pe instagram o fotografie cu cuvintele scrise de feciorul ei: ”Vreau să devin fotbalist. Fotbalul e un sport activ și foarte sănătos. Fotbalul e un sport de succes. Fotbalul este îndrăgit de multă lume. Fotbalul este un sport în echipă”, iar alături a postat fotografia lui Ion Jardan.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *